Начало Лондон Ирландия може да препъне преговорите за Брекзит

Ирландия може да препъне преговорите за БрекзитКатегория Лондон | 2017/11/29 at 1:37 PM | 47
Коментари ->> Добави Коментар

Ирландия може да блокира преговорите за Брекзит, ако не се постигне съгласие по въпроса за границата.

Ирландският еврокомисар Фил Хоган заяви, че Дъблин няма намерение да прави компромиси и ще наложи вето на преговорите за търговските отношения, ако Великобритания не даде гаранции за статута на границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, предаде Ройтерс.Фил Хоган, който отговаря в ЕК за земеделието и развитието на селските райони,

заяви, че Великобритания, или поне Северна Ирландия, трябва да остане в единния пазар и митническия съюз, за да бъде избегната поява на физическа граница между двете Ирландии.

“Ако Обединеното кралство или Северна Ирландия остане в европейския митнически съюз, или което е по-добре – в единния пазар, няма да има проблем с границата”, каза той пред британския в. “Обзървър”.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че след Брекзит Лондон ще излезе от единния пазар и митническия съюз.

Дъблин иска писмени гаранции, че между Република Ирландия и Северна Ирландия няма да има физическа граница.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2017/11/29 at 1:37 PM
48 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама