Искате да започнете бизнес с електронна търговия в UK?

      Публикувано на Friday, 25 January , 2019      2880 Прегледа     
Искате да започнете бизнес с електронна търговия в UK?


Преди да се захванете с електронна търговия първо проучете всичко за нея, за да сте добре информиран преди да започнете новото начинание.

Електронната търговия може да срещнете и с името икомерс, с което тя е известна. Чрез нея се извършва купуването и продаването на стоки и услуги по електронен път чрез Интернет.
Ето и стъпките, които трябва да изпълните, за да започнете своя нов бизнес:

Стъпка първа – започнете нещо ново, предлагайте продукт или услуга, който не е наложен все още на пазара. Постарайте се да предложите на потребителите нещо, което не се среща често на пазара, но все пак то трябва да влиза в употреба и да е нужно на хората. Проучете конкуренцията си , никога не я подценявайте, намалете цените на стоките си спрямо с тези на конкурентите, макар това да значи по-малка печалба. Това ще ви помогне да стартирате малко по- лесно, защото все пак хората купуват продукти на добри цени. Преди да си направите сайт и предлагате стоката си не е зле първо да я популяризирате чрез други сайтове, които вече са на пазара и се познават от хората, като например Ebay, Amazon. След като имате продажби и печалба вече може да се замислите и да направите собствен сайт и там да предлагате стоките си.

Стъпка втора – направете ваш собствен уебсайт без значение, че за начало търгувате чрез други сайтове трябва да имате и ваш собствен. В сайта ви клиентите ще се запознаят по подробно с предлаганите от вас стоки и услуги. За да бъде успешен качете задължително снимки на продуктите и напишете на кратко характеристиките му. Не забравяйте да сложите информация за свързване с вас, защото в противен случай няма как клиентите да се свържат и да правят поръчки. Естествено най-добрият вариант ще биде да може да се правят поръчки директно чрез сайта ви. Включете и малко информация за вас, за да може клиентите да видят, че сте коректен продавач. Ако нямате средства да си направите поръчка на уебсайт може да си направите блог, който е безплатен в Blogger, WordPress или Tumblr. Задължително наблюдавайте колко хора посещават сайта ви, за да разберете дали той набира популярност и ще имате успех.

Стъпка три – планирайте разходите си за стоката, която предлагате. Направете проста сметка колко ще закупите вие и колко бихте успели да продадете в сайта ви. Направете си така сметката така, че да ви останат пари и за останалите разноски, защото със сигурност ще имате такива. Не закупувайте излишна стока, по-добрият вариант е по-малко за да се продаде, защото в противен случай разходите ще ви излязат в повече,а приходи почти няма да има. Така няма да имате пари за реклама и най-вероятно ще фалирате и бизнеса ви бързо ще приключи.

Стъпка четири – трябва да предлагате разнообразна гама от продукти. Преценете добре кои стоки ще може да се продадат по-бързо на пазара и от тях взимайте по-голямо количество, а от тези, които са по-малко търсени вземете по малко бройки. Но не залайте на метода да предлагате само едни и същи продукти, които са предпочитани, защото няма да успеете да пробиете в бизнеса с електронна търговия. Всеки човек обича разнообразието, така че се постарайте да му го осигурите.
Стъпка пета- помислете добре как и къде ще направите реклама на сайта ви. Чрез рекламата вие ще популяризирате сайта си и така той ще може да бъде видян и посещаван от повече хора. Не пренебрегвайте рекламата тя ще ви помогне да имате повече клиенти, а там и по-големи приходи. Ето и няколко начина , които ще ви помогнат да запазите старите и да привлечете нови клиенти:

Бъдете сигурни, че честото обновяване на сайта ви ще ви е от полза

Използвайте социалните мрежи

Винаги гледайте да се отличавате от конкуренцията

Поддържайте връзка с вашите клиенти

Стъпка шест- в нея ще поговорим за обновяването на сайта ви. Важно условие за успех е да поддържате сайта си всеки ден и поне два пъти в седмицата да предлагате нови продукти. При добавянето на новите стоки слагайте снимка на продукта, кратко описание, а също така още по-добра стратегия ще се окаже ако качите и клип. При добра поддръжка вашите посещение ще стават все повече, а естествено от так и покупките на продуктите ви ще се увеличат.

Стъпка седем- рекламата в социалните мрежи ще ви бъде доста полезна. Ако имате достатъчно приходи или заделени пари рекламирайте в Facebook, Twitter, Google+ . Направете си фен страница където ще можете да представяте новите си продукти, които предлагате, ще имате възможност за връзка с клиентите си, за да коментирате продуктите.

Стъпка осем- добре е да си измислите и направите лого, което да поставяте на фактурите, в сайта ви, на опаковките на продуктите ви. Това ще ви отличи от конкуренцията и клиентите ви лесно ще ви разпознават.Ако решите да направите по-голяма реклама например чрез брошури или в други уебсайтове задължително трябва да включва логото ви.

Стъпка девет- много е важно да запазите старите си клиенти, така че не занемарявайте поддържането на връзка с тях.Най-лесно може да се свързвате с тях по електронен път чрез изпращане на имейли. Изпращайте им информация за новите продукти, които сте добавили и им правете отстъпки за редовни клиенти. Всеки един човек се радва на това да му се предложи отстъпка, а също така е доволен и от вниманието към него от страна на продавача. По този начин ще запазите старите си клиенти, а със сигурност ще се сдобиете и с нови с помощта на устната реклама, която най-вероятно ще ви направят.

Стъпка десет-често правете промоции, хората се радват на тези предложения. А и по този начин може да продадете продукти, които не са толкова често търсени. Ето и няколко предложения за промоции и отстъпки:

Безплатна опаковка и доставка
Две на цената на една
Отстъпки за количества
Подарявайте подарък с покупка над определена стойност
Ваучери с кодове за отстъпка за редовни клиенти
Намаления на определени стоки
Разпродажби
При изпълнение на всички стъпки електронният ви бизнес ще пожъне успех и ще се разрасне.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/01/25 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2881 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки