Искате да започнете бизнес с електронна търговия в UK?

      Публикувано на Wednesday, 11 January , 2017      5 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Искате да започнете бизнес с електронна търговия в UK?


Преди да се захванете с електронна търговия първо проучете всичко за нея, за да сте добре информиран преди да започнете новото начинание.

Електронната търговия може да срещнете и с името икомерс, с което тя е известна. Чрез нея се извършва купуването и продаването на стоки и услуги по електронен път чрез Интернет. Ето и стъпките, които трябва да изпълните, за да започнете своя нов бизнес:

Стъпка първа – започнете нещо ново, предлагайте продукт или услуга, който не е наложен все още на пазара. Постарайте се да предложите на потребителите нещо, което не се среща често на пазара, но все пак то трябва да влиза в употреба и да е нужно на хората. Проучете конкуренцията си , никога не я подценявайте, намалете цените на стоките си спрямо с тези на конкурентите, макар това да значи по-малка печалба. Това ще ви помогне да стартирате малко по- лесно, защото все пак хората купуват продукти на добри цени. Преди да си направите сайт и предлагате стоката си не е зле първо да я популяризирате чрез други сайтове, които вече са на пазара и се познават от хората, като например Ebay, Amazon. След като имате продажби и печалба вече може да се замислите и да направите собствен сайт и там да предлагате стоките си.

Стъпка втора – направете ваш собствен уебсайт без значение, че за начало търгувате чрез други сайтове трябва да имате и ваш собствен. В сайта ви клиентите ще се запознаят по подробно с предлаганите от вас стоки и услуги. За да бъде успешен качете задължително снимки на продуктите и напишете на кратко характеристиките му. Не забравяйте да сложите информация за свързване с вас, защото в противен случай няма как клиентите да се свържат и да правят поръчки. Естествено най-добрият вариант ще биде да може да се правят поръчки директно чрез сайта ви. Включете и малко информация за вас, за да може клиентите да видят, че сте коректен продавач. Ако нямате средства да си направите поръчка на уебсайт може да си направите блог, който е безплатен в Blogger, WordPress или Tumblr. Задължително наблюдавайте колко хора посещават сайта ви, за да разберете дали той набира популярност и ще имате успех.

Стъпка три – планирайте разходите си за стоката, която предлагате. Направете проста сметка колко ще закупите вие и колко бихте успели да продадете в сайта ви. Направете си така сметката така, че да ви останат пари и за останалите разноски, защото със сигурност ще имате такива. Не закупувайте излишна стока, по-добрият вариант е по-малко за да се продаде, защото в противен случай разходите ще ви излязат в повече,а приходи почти няма да има. Така няма да имате пари за реклама и най-вероятно ще фалирате и бизнеса ви бързо ще приключи.

Стъпка четири – трябва да предлагате разнообразна гама от продукти. Преценете добре кои стоки ще може да се продадат по-бързо на пазара и от тях взимайте по-голямо количество, а от тези, които са по-малко търсени вземете по малко бройки. Но не залайте на метода да предлагате само едни и същи продукти, които са предпочитани, защото няма да успеете да пробиете в бизнеса с електронна търговия. Всеки човек обича разнообразието, така че се постарайте да му го осигурите.
Стъпка пета- помислете добре как и къде ще направите реклама на сайта ви. Чрез рекламата вие ще популяризирате сайта си и така той ще може да бъде видян и посещаван от повече хора. Не пренебрегвайте рекламата тя ще ви помогне да имате повече клиенти, а там и по-големи приходи. Ето и няколко начина , които ще ви помогнат да запазите старите и да привлечете нови клиенти:

Бъдете сигурни, че честото обновяване на сайта ви ще ви е от полза

Използвайте социалните мрежи

Винаги гледайте да се отличавате от конкуренцията

Поддържайте връзка с вашите клиенти

Стъпка шест- в нея ще поговорим за обновяването на сайта ви. Важно условие за успех е да поддържате сайта си всеки ден и поне два пъти в седмицата да предлагате нови продукти. При добавянето на новите стоки слагайте снимка на продукта, кратко описание, а също така още по-добра стратегия ще се окаже ако качите и клип. При добра поддръжка вашите посещение ще стават все повече, а естествено от так и покупките на продуктите ви ще се увеличат.

Стъпка седем- рекламата в социалните мрежи ще ви бъде доста полезна. Ако имате достатъчно приходи или заделени пари рекламирайте в Facebook, Twitter, Google+ . Направете си фен страница където ще можете да представяте новите си продукти, които предлагате, ще имате възможност за връзка с клиентите си, за да коментирате продуктите.

Стъпка осем- добре е да си измислите и направите лого, което да поставяте на фактурите, в сайта ви, на опаковките на продуктите ви. Това ще ви отличи от конкуренцията и клиентите ви лесно ще ви разпознават.Ако решите да направите по-голяма реклама например чрез брошури или в други уебсайтове задължително трябва да включва логото ви.

Стъпка девет- много е важно да запазите старите си клиенти, така че не занемарявайте поддържането на връзка с тях.Най-лесно може да се свързвате с тях по електронен път чрез изпращане на имейли. Изпращайте им информация за новите продукти, които сте добавили и им правете отстъпки за редовни клиенти. Всеки един човек се радва на това да му се предложи отстъпка, а също така е доволен и от вниманието към него от страна на продавача. По този начин ще запазите старите си клиенти, а със сигурност ще се сдобиете и с нови с помощта на устната реклама, която най-вероятно ще ви направят.

Стъпка десет-често правете промоции, хората се радват на тези предложения. А и по този начин може да продадете продукти, които не са толкова често търсени. Ето и няколко предложения за промоции и отстъпки:

Безплатна опаковка и доставка
Две на цената на една
Отстъпки за количества
Подарявайте подарък с покупка над определена стойност
Ваучери с кодове за отстъпка за редовни клиенти
Намаления на определени стоки
Разпродажби
При изпълнение на всички стъпки електронният ви бизнес ще пожъне успех и ще се разрасне.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/01/11 последна редакция в 9:00 AM
Източник : | Снимка :
6 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Хари Потър е най-четената книга във Великобритания
Лондон Новини от Лондон

Хари Потър е най-четената книга във Великобритания

Излезе ново проучване за най-четените книги във Великобритания, което показва, че Хари Потър все още остава любимия герой…

Какво да правим, ако катастрофираме в Обединеното кралство?

Как да си сменя BG c UK шофьoрска книжка в Лондон

Искам да вляза с колата си в UК

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков България

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков

От Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поискаха от съда конфискация на имущество на бившия икономически и енергиен министър в кабинета “Борисов-1”…

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон България

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на…

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона България

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви…

Спонсорирани публикации

BGM TV

Популярно в BGM TV

Take a tour of U2’s ground-breaking stage – BBC News

147 Прегледа

U2’s Experience and Innocence tour features a double-sided, 30 metre-long LED video screen, which the band can climb…

Последно добавени в BGM TV

71 Прегледа

London’s Tallest Buildings

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве