Начало Лондон Испания се надява да постигне до октомври споразумение с Великобритания за Гибралтар

Испания се надява да постигне до октомври споразумение с Великобритания за ГибралтарКатегория Лондон | 2018/09/22 at 5:09 PM | 41
Коментари ->> Добави Коментар

Испания се надява да постигне до октомври рамково споразумение с Великобритания за статута на Гибралтар след Брекзит, заяви испанският премиер Педро Санчес, цитиран от “Ройтерс”.Също като Великобритания Испания ще се нуждае от преходен период, за да постигне споразумения по въпроси, засягащи законите за търговия с тютюн, опазването на околната среда и фискалните въпроси, отбеляза Санчес.

“До октомври трябва да имаме споразумение за Гибралтар”, подчерта той пред журналисти след края на срещата на върха на ЕС в Залцбург.

Гибралтар е разположен на южния бряг на Испания. На 29 март догодина територията ще напусне ЕС заедно с Великобритания.

Гибралтар не е част от Европейския митнически съюз, но компании се опасяват, че граничният контрол може да стане по-строг след Брекзит догодина.

Това може да окаже пагубно въздействие върху процъфтяващата икономика на тази територия, която разчита на работници, преминаващи границата с Испания.

От началото на годината Лондон и Мадрид водят преговори по въпроса.

“Имаме някои различия по полицейското и съдебното сътрудничество и свободното движение на хората”, заяви Санчес на срещата на върха на ЕС.

Според него обаче британското и испанското правителство имат готовност за споразумение до средата на октомври. Британският подход към преговорите е много конструктивен, подчерта испанският премиер.Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2018/09/22 at 5:09 PM
42 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама