Начало Свят Издирват двама българи след атентата в Барселона

Издирват двама българи след атентата в БарселонаКатегория Свят | 2017/08/18 at 9:10 AM | 74
Коментари ->> Добави Коментар

Два сигнала за българи, издирвани от техни близки, са постъпили в българското консулство в Мадрид.

Това каза българският консул в Мадрид Борислав Евлогиев, цитиран от агенция „Фокус“.„При нас са постъпили два сигнала за хора, които се издирват от техни близки, живеещи в България. Пренасочили сме ги към компетентните власти в Каталуня. Предоставената от близките информация не е пълна. Те не знаят дали близките им имат някакъв испански документ с някакъв номер, не знаят точния адрес“, коментира Евлогиев. 

По думите му при положение, че има 3 терористични акта и не може да се изключи да има и по-нататъшни събития и други терористични действия, това не е приоритет на каталунските власти.

„Кога ще дойде отговор от тях, не мога да ви кажа. Продължаваме да събираме информация. Българите могат да се обаждат както на дежурните телефони на консулството, така и на телефоните на испанските органи – 0034 932 142 124 и 0034 900 400 012“, добави той.

Той добави, че хора от 28 националности са ранени по време на атентатите. Те са от Франция, Германия, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Румъния, Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия, Алжир, Великобритания, Люксембург, Австрия, Канада, Еквадор, САЩ, Филипини, Кувейт, Пакистан, Тайван и Турция.

До момента няма официална информация от каталунските органи, че има загинали или пострадали българи“, каза още българският консул в Испания.Етикети: # #

Категория Свят | 2017/08/18 at 9:10 AM
75 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама