Изкачването на стълби може да замени сутрешното кафе?

      Публикувано на Friday, 14 June , 2019      1805 Прегледа     
Изкачването на стълби може да замени сутрешното кафе?

  • Любопитно

Американски учени посъветваха любителите на кафето как най-лесно да се откажат от прекомерната консумация на ароматната напитка – като изкачват на бегом стълбите, пред които се изправят, пише сайтът Лайф.

Порталът цитира изследване на професора по кинезиология Патрик О’Конър от университета в Джорджия.
Екипът му предлагал на студенти вместо традиционните ободрителни сутрешни чашки кафе да бягат по стълбища.

Оказало се, че методът работи. Само 10 минути бягане било достатъчно, за да спадне кофеиновият глад на доброволците.

Сред участниците в изследването била констатирана по-голяма бодрост, по-голяма мотивация в обучението, като те станали и значително по-внимателни.

Подобен ефект може да се получи и при плуване в басейн, твърди Патрик О’Конър.

Но не всички студенти разполагат с достатъчно време, за да ходят на плуване редовно сутрин. А достъпът до стълби е много по-лесен в офисите и в университетите.

О’Конър изтъква, че в кенче кока кола се съдържат 42 милиграма кофеин, а в чаша капучино, два пъти повече – 77 мг. Ученият твърди, че взимането на стълбите на бегом може да замени и двете напитки.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/06/14 последна редакция в 7:30 AM
Източник : Интернет | Снимка : Google
1806 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки