Начало Любопитно Изкачването на стълби може да замени сутрешното кафе?

Изкачването на стълби може да замени сутрешното кафе?Категория Любопитно | 2018/08/09 at 4:00 PM | 165
Коментари ->> Добави Коментар

Американски учени посъветваха любителите на кафето как най-лесно да се откажат от прекомерната консумация на ароматната напитка – като изкачват на бегом стълбите, пред които се изправят, пише сайтът Лайф.

Порталът цитира изследване на професора по кинезиология Патрик О’Конър от университета в Джорджия.Екипът му предлагал на студенти вместо традиционните ободрителни сутрешни чашки кафе да бягат по стълбища.

Оказало се, че методът работи. Само 10 минути бягане било достатъчно, за да спадне кофеиновият глад на доброволците.

Сред участниците в изследването била констатирана по-голяма бодрост, по-голяма мотивация в обучението, като те станали и значително по-внимателни.

Подобен ефект може да се получи и при плуване в басейн, твърди Патрик О’Конър.

Но не всички студенти разполагат с достатъчно време, за да ходят на плуване редовно сутрин. А достъпът до стълби е много по-лесен в офисите и в университетите.

О’Конър изтъква, че в кенче кока кола се съдържат 42 милиграма кофеин, а в чаша капучино, два пъти повече – 77 мг. Ученият твърди, че взимането на стълбите на бегом може да замени и двете напитки.Етикети: # # #

Категория Любопитно | 2018/08/09 at 4:00 PM
166 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Интернет | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама