Изследване на Острова: Кучета засичат заразени с Covid-19

      Публикувано на Thursday, 27 May , 2021      1487 Прегледа     
Изследване на Острова: Кучета засичат заразени с Covid-19

  • Лондон

Специално обучени кучета могат да допринасят в усилията да се спре разпространението на Covid-19, смятат британски учени. Това може да се окаже много полезно по летища или масови събирания.
Изследователите са оптимисти, че резултатите с кучетата ще бъдат много добри, но проучването не е напълно завършено.

При направените първи опити кучетата правилно са засекли 88% процента от случаите на заразени с вируса, но неправилно са подбрали 14%, които всъщност не са носители на вируса.

Кучетата имат 100 000 пъти по-силно обоняние от хората и отдавна се използват за откриване на наркотици или експлозиви.

Последни изследвания показват, че някои породи кучета, особено кокер шпаньоли и ретривъри, могат да подушат уникалната миризма на заболявания, включително рак, Паркинсон и малария.

Във вече споменатото проучване 6 кучета са били обучени да разпознават миризмата, която отделят хора с Covid-19 по използвани от тях чорапи, маски и облекло.

В групата на хората с отрицателна проба е имало и такива боледуващи от друг тип вирус, но кучетата успешно са установявали разликата.

Кучетата са успели да надушат коронавируса дори, когато той е бил различен вариант или дори, когато даден човек е нямал симптоми и много ниски нива на вируса в организма. Четириногите помощници винаги получават награда под формата на лакомство при правилно разпознат случай.


Етикети:
Категория Лондон, Любопитно | 2021/05/27 последна редакция в 5:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1488 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки