Изследвания: Коронавирусът отнема по 10 г. живот на жертвите си

      Публикувано на Monday, 11 May , 2020      914 Прегледа     
Изследвания: Коронавирусът отнема по 10 г. живот на жертвите си

  • Свят

Аутопсиите на починали от новия коронавирус разкриват, че ако не бяха заболели от COVID-19, мъжете биха живели още 10.7 години, а жените още 9.3 години, съобщава Дойче веле.

Критиците на ограничителните мерки твърдят, че новият коронавирус е опасен само за старите и болните хора, на които и без това им остава малко живот.
Но анализ на северногерманското радио NDR показва, че много от жертвите на болестта са имали пред себе си години живот.

При анализа са използвани статистически данни за продължителността на живота при хора с различен здравен статус. Авторите на анализа са взели предвид очакваната средна продължителност на живота в Германия и средните възрастови данни за починалите от коронавирус – общо 6115 души до 29 април, според института “Роберт Кох”.

Посочва се, че се наблюдават разлики между отделните региони: ако в Бремен болестта е съкратила с малко повече от 7 години живота на средностатистическата пациентка, починала от COVID-19, то в Мекленбург-Предна Померания жените са можели да живеят средно още 13.9 години. Мекленбург Предна-Померания е и единствената германска провинция, в която заради новия вирус жените са загубили повече години от живота си, отколкото мъжете (средно 12.9 години).


Етикети:
Категория Свят | 2020/05/11 последна редакция в 9:00 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
915 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки