Извънреден Съвет за сигурност на ООН заради косовската армия

      Публикувано на Monday, 17 December , 2018      349 Прегледа     
Извънреден Съвет за сигурност на ООН заради косовската армия


Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание заради новосъздадената армия в Косово.Преструктурирането на силите за сигурност в редовна войска е нарушение на Резолюция 12-44, която регламентира статута на бившата сръбска провинция.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, както и НАТО и Европейският съюз по-рано, изразиха несъгласие с действията на властите в Прищина.

Единствено Съединените щати одобряват националната армия, въпреки че сигурността на новосъздадената държава се гарантира от частите на КейФОР.

Очаквано, Сърбия реагира изключително остро.

В Белград се опасяват, че армията може да бъде използвана срещу сръбското малцинство в Северно Косово.

Етикети:
Категория САЩ | 2018/12/17 последна редакция в 11:30 AM
Източник : БТВ | Снимка : Google
350 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки