Как да газифицираме къща в Англия?

      Публикувано на Saturday, 26 January , 2019      2018 Прегледа     
Как да газифицираме къща в Англия?

  • BG Лондон

Доста голяма част от къщите в Обединеното кралство си имат своя собствена система за газ още, когато се строят и това като цяло се е приело като задължение на компанията-строител.

Но  има и някои по-стари, които все още не са с тази система. И ако сте закупили такава къща наскоро или пък не толкова, но смятате, че е скъпо и сложно да си монтирате газифицираща система, трябва да ви кажем, че процедурата никак не е сложна, а колкото до парите, инвестицията ви много бързо ще се изплати.
Цената на услугата. За разлика от някои други държави, като нашата родна, на Острова да си прекараш газ ще заплатиш само прокарването на тръбите до къщата, но не и газомера, газовия кондензационен котел, газов проточен бойлер, радиатори или тяхната инсталация. Това колко ще платите за инсталация много зависи от мястото, на което се намира вашият дом и дали няма земи, имоти между къщата ви и главната тръба, които са собственост на трети лица. Като точно определена сума, може да очаквате за това прекарване да ви вземат между 200 и 400 паунда. Ако обаче сте от „късметлиите“, чиято къща не се намира в близост до главната газова тръба, а между нея има и чужд имот, тези 400 паунда ще станат много повече, като всичко зависи от размера на препятствието, което трябва да се премине от газовата компания и дали вие сами ще предпочетете да уредите преминаването на тръбата с третото лице или очаквате фирмата да направи това вместо вас.
Ако вече сте се спрели на фирма и нямате физическата възможност сами да се справите с този случай, е добре предварително да се осведомете за цената на услугата, според вашия случай и обстоятелства. Оттам насетне ще прецените дали офертата ви устройва или не. При последната опция винаги може да се обърнете и към друг доставчик на газ, търсейки най-добрата възможна оферта. Не се хвърляйте на първия доставчик, направил ви що-годе задоволително предложение, а проучете добре фирмите за цените и качеството на тази услуга – избор поне имате.

След като сте избрали своя доставчик, който ще ви газифицира, сега остава да заплатите за прокарването на тръбата към къщата и а оставите хората да си вършат работата. Според това и къде се намира къщата ви, евентуални препятствия до тръбата и други, определят и времето, за което ще се свърши работата. Имайте търпение. Ако тръбата минава през трети имот, ще трябва да имате писмено доказателство, че лицето на този имот е съгласно тръбата да минава оттам и за тази услуга също се изисква плащане. Обикновено и доставчикът на газ може да свърши тази работа вместо вас.

След като тръбата бъде прокарана, докато не ви е поставен газомер, газ по нея няма да бъде пусната. Въпросният уред се поставя от доставчика, който сте избрали да ви сложи тръбата, като ако смените доставчика, се смяна и газомера.  За допълнителни неща, като газов бойлер, радиатори, котли и др., трябва да имате предвид, че се закупуват от вас, компанията не предлага тази услуга, и ще трябва да си извикате човек да ви ги постави, като след това един път в годината е добре да проверява изправността им. За една такава покупка трябва да отделите около 2000-2500 паунда, но определено инвестицията ви бързо ще се изплати, защото цената на газа е три пъти по-ниска от цената на електроенергията.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/01/26 последна редакция в 10:30 PM
Източник : You Tube | Снимка : Google
2019 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки