Как да извлечете максимум полза от бизнес събитията

      Публикувано на Sunday, 23 February , 2020      781 Прегледа     
Как да извлечете максимум полза от бизнес събитията

  • Полезно

Най-лошото, което може да направите, когато отидете на бизнес събитие е да стоите в ъгъла на стаята и да се правите, че сте много заети.

Бизнес събитията са местата, на които създаването на нови контакти е много важно.
Ето защо Business Insider изведе няколко прости правила, които ако ги спазвате, ще извлечете максимума от едно събитие.

1.Не се крийте в ъгъла

Обикновено хората на бизнес събития заговарят останалите, които са в тяхното полезрение. Това означава, че колкото по в средата на една зала сте, толкова е по-голям шансът да завържете контакт с някого. Винаги си поставяйте за цел с какви хора искате да се срещнете преди да отидете на едно бизнес събитие.

2.Направете комплимент на някого

Когато търсите някой, с когото да поговорите, но не виждате познати лица. То определено един от най-лесните начини за започване на разговор е комплиментът. Колкото по-дълго седите в конферентната зала без да разговаряте с никого, толкова повече губите от времето си, в което може да създадете ценен контакт.

3.Направете си списък с това какво трябва да попитате

Дългите разговори по време на бизнес събития понякога могат да са доста изтощителни. Ето защо е добра идея да си съставите списък от няколко въпроса, които искате да зададете на всеки там. Сред въпросите, които може да попитате са: пред какви предизвикателства е поставена вашата компания, какви са хобитата ви или имате ли планове за бъдещи пътувания. Абстрактните теми винаги са добра идея, пише още изданието.

4.Подгответе си някои от отговорите предварително

Голяма загуба на време е да се чудите как да отговорите на тривиални въпроси. Затова е добре да си измислите кратки и ясни отговори на подобен тип въпроси. Перфектният отговор е с дължина около 15 секунди. Намирането на кратък отговор насърчава другите хора да задават повече въпроси за това, което те в действителност искат да знаят.

5. Вие определяте правилата на играта

Вие сте човекът, който контролира колко продължават разговорите. Не трябва да се увличате в прекалено дълги разговори с един човек, защото по този начин може да изпуснете много други полезни контакти. Опитвайте се да поддържате разговорите под пет минути. Идеалното време да прекъснете разговора е когато настъпи естествената пауза в него.


Етикети:
Категория Полезно | 2020/02/23 последна редакция в 8:56 PM
Източник : Економик | Снимка : Google
782 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки