Начало Полезно Как да ловим законно риба във Великобритания?

Как да ловим законно риба във Великобритания?Категория Полезно | 2017/07/31 at 2:00 AM | 88
Коментари ->> Добави Коментар

Риболовът сред природата е чудесно занимание, но всички ние трябва да опазваме околната среда и рибните запаси, когато отиваме за риба.

Тази статия дава някои полезни съвети относно спазване на законите и практикуване на екологичен риболов.– Всеки рибар на 12 и повече години, който лови сьомга, пъстърва, сладководна риба или змиорка в Англия (с изключение на река Туийд), Уелс или граничната река Еск и нейните притоци в Шотландия, трябва да притежава разрешително за риболов с въдица, издадено от Агенцията по околната среда (разрешителното е налично в пощенските служби и на Интернет страницата www.environment-agency.gov.uk)

– Ако ловите риба без разрешително, може да Ви бъде наложена глоба в размер до 2500 британски лири и да Ви бъде създадено криминално досие.

– Това разрешително не Ви позволява да ловите риба в частна собственост или във води под контрола на риболовни клубове. Освен Вашето разрешително, трябва да получите еднодневно разрешително или клубна членска карта от собственика или клуба преди упражняване на риболов в почти всички води в Англия и Уелс.

– Преди риболов трябва да се запознаете с разпоредбите и правилата, валидни за реката или езерото, в което желаете да ловите риба (те могат да бъдат намерени на Интернет страницата или на информационните табла на риболовното стопанство). Обикновено те се издават с Вашето разрешително.

– Уловът на риба, различна от пъстърва и сьомга, е забранен от 15 март до 15 юни във всички реки

– Почти всички клубове и риболовни стопанства не позволяват риба от какъвто и да било размер или вид да се взема и използва за храна. Рибата трябва да се …….към цялата статия

Източник: БГ ВестникЕтикети: # # #

Категория Полезно | 2017/07/31 at 2:00 AM
89 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама