Как да намалим рисковете за кръста по време на работа?

      Публикувано на Thursday, 26 November , 2020      1252 Прегледа     
Как да намалим рисковете за кръста по време на работа?

  • Здраве

Eдин от рисковите фактори за увеличен преден наклон на таза би могъл да бъде спадналият свод на ходилата.

Той води до неправилни позиции на долните крайници и съответно до увеличаване на предния наклон на таза.
Друг рисков фактор е неправилната седяща поза, свързана с работното място.

Тя често обаче се свързва с увеличен заден наклон на таза и риск от дискови протрузии в областта на лумбалния дял.

Как да намалим рисковете, свързани с увеличените преден и заден наклон на таза?

На първо място е правилна, балансирана поза на работното място. Независимо дали е седяща или стояща. Тъй като всеки един от нас се увлича в работния процес и забравя за правилната позиция е необходимо да работим в ергономична работна среда. Какво означава това?

Това означава така да организираме работното място, че да подсигурим на тялото нормално позициониране например пред монитора, в колата, пред телевизора и т.н.

На второ място и немаловажно е допълнителна физическа активност, свързана с подобряване стабилността в областта на тялото или т.н. централна стабилност “core stability”.

На трето място, трябва да се извършат необходимите корекции на проблеми, свързани с ходилата и по-точно със сводовете на ходилата. Носенето на високи токчета и износени обувки влияе негативно на позицията на таза и съответно създава риск от болки в кръста, а и не само там.

Ако се съмнявате, че болките в кръста са свързани с тези причини, не се колебайте да потърсите добър кинезитерапевт, който да направи функционален анализ на позата и походката ви и да ви препоръча необходимата кинезитерапевтична програма за решаване на проблема ви.


Етикети:
Категория Здраве | 2020/11/26 последна редакция в 5:30 PM
Източник : Днес | Снимка : Google
1253 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки