Начало Здраве Как да намалим рисковете за кръста по време на работа?

Как да намалим рисковете за кръста по време на работа?Категория Здраве | 2018/07/26 at 5:00 PM | 156
Коментари ->> Добави Коментар

Eдин от рисковите фактори за увеличен преден наклон на таза би могъл да бъде спадналият свод на ходилата.

Той води до неправилни позиции на долните крайници и съответно до увеличаване на предния наклон на таза.Друг рисков фактор е неправилната седяща поза, свързана с работното място.

Тя често обаче се свързва с увеличен заден наклон на таза и риск от дискови протрузии в областта на лумбалния дял.

Как да намалим рисковете, свързани с увеличените преден и заден наклон на таза?

На първо място е правилна, балансирана поза на работното място. Независимо дали е седяща или стояща. Тъй като всеки един от нас се увлича в работния процес и забравя за правилната позиция е необходимо да работим в ергономична работна среда. Какво означава това?

Това означава така да организираме работното място, че да подсигурим на тялото нормално позициониране например пред монитора, в колата, пред телевизора и т.н.

На второ място и немаловажно е допълнителна физическа активност, свързана с подобряване стабилността в областта на тялото или т.н. централна стабилност “core stability”.

На трето място, трябва да се извършат необходимите корекции на проблеми, свързани с ходилата и по-точно със сводовете на ходилата. Носенето на високи токчета и износени обувки влияе негативно на позицията на таза и съответно създава риск от болки в кръста, а и не само там.

Ако се съмнявате, че болките в кръста са свързани с тези причини, не се колебайте да потърсите добър кинезитерапевт, който да направи функционален анализ на позата и походката ви и да ви препоръча необходимата кинезитерапевтична програма за решаване на проблема ви.Етикети: # # #

Категория Здраве | 2018/07/26 at 5:00 PM
157 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама