Начало Полезно Как да намалите разходите при отглеждане на дете в Англия

Как да намалите разходите при отглеждане на дете в АнглияКатегория Полезно | 2018/08/23 at 9:00 PM | 173
Коментари ->> Добави Коментар

От данъчни облекчения до пестене на пари от бавачка, има някой неща, които можете да направите, за да намалите разходите си при отглеждане на дете в Англия

Целодневното обгрижване на децата в Англия, чийто родители работят струва средно £722 на месец, като в северозападната част на страната цената е най-ниска- £630 за 45-часова седмица и най-високи в Лондон – £1,010 месечно.Много семейства стигат до извода, че не е изгодно за семейния бюджет и двамата родители да работят, когато в края на месеца теглят чертата на разходите.

Какво можете да направите, за да намалите разходите, макар и малко?
Променете часовете, в които работите

Работниците имат право на отпуска за справяне със спешни ситуации включително и такива свързани с деца. След като родителят работи повече от една година на едно и също място имат право на 13 седмици неплатен родителски отпуск за деца до 5 години. Родителите ( а от 2014 и бабите и дядовците) на деца под 16 години също имат право да поискат гъвкаво работно време след като са работили за своя работодател в продължение на шест месец.

Можете да поискате да работите до по-късно или в часове, които са удобни за семейството, когато единият партньор има възможност да се грижи за детето, докато сте на работа и обратното. По този начин могат да се намалят разходите за детегледачки или частни центрове за деца.
Ако работите почасово – избирайте часовете внимателно, някой детски заведения имат намаления за престоя на децата, в часовете, когато не са много натоварени.
Помощ от приятели

Можете да гледате детето на приятелка, когато не сте на работа, след което да получите същата услуга обратно. Така няма да се налага да плащате на детегледачка или детско заведение. За целта обаче трябва да преминете курс по първа помощ (Червеният кръст предлага курсове по първа помощ за бебета и деца) и да сключите застраховка, в случай на …….към цялата статия

Източник: БГ ВестникЕтикети: # # #

Категория Полезно | 2018/08/23 at 9:00 PM
174 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Alex Development | Снимка : BG Media London
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама