Начало Любопитно Как да не ви боли глава, когато пиете червено вино

Как да не ви боли глава, когато пиете червено виноКатегория Любопитно | 2018/03/28 at 4:00 AM | 202
Коментари ->> Добави Коментар

Почитателите на червеното вино добре познават главоболието от махмурлука на следващия ден.

Сега вече стана ясно защо то е толкова силно. Досега за главоболието бяха обвинявани предимно сулфитите. Те обаче се оказаха невинни, макар и понякога да причиняват астма.Трите основни виновника за “виненото главоболие” вече са танините, хистамините и захарта, пише БТА.

Танините са антиоксиданти, които се съдържат естествено в люспите, семките и чепките на гроздето. Те причиняват и изсъхването на устата след голяма глътка. Танините не причиняват главоболие на някои хора, но други са по-чувствителни.

В коя категория попадате
, можете да установите с черен чай, запарен по-дълго от нормалното, например 10 минути. Ако след това имате главоболие, ще пострадате и от червено вино.

Д-р Сиймур Дайъмънд препоръчва, преди да започнете с виното, да изпиете две чаши кафе. Кофеинът свива кръвоносните съдове и това намалява ефекта от виното.

Друг виновник за главоболието от виното е захарта. При смесване на алкохол и захар, тялото има нужда от много вода, за да ги обработи. Така че, ако човек се обезводни, главоболието е гарантирано. Затова за всяка чаша вино човек трябва да изпива и чаша вода.

Третият виновник са хистамините – химикали, освобождавани при алергична реакция. Те причиняват хрема, сухота в очите или главоболие. Някои отлежали храни и напитки, като вината, могат да предизвикат освобождаване на хистамини и подобни на алергия симптоми. Червените вина обикновено съдържат повече хистамин от белите и шампанското. Против реакцията срещу хистамините помага противоалергично лекарство.

Най-важният съвет срещу “виненото главоболие” е човек да пие разумно и да избира внимателно какво пие. Сухите вина по-рядко предизвикват главоболие от десертните. Добре е човек да пие и по-бавно, а при непоносимост към танин, да заложи на бялото вино.Етикети: #

Категория Любопитно | 2018/03/28 at 4:00 AM
203 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Интернет | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама