Начало BG Лондон Как да отсеем фалшивите обяви за работа в Англия?

Как да отсеем фалшивите обяви за работа в Англия?Категория BG Лондон | 2017/05/05 at 9:00 PM | 122
Коментари ->> Добави Коментар

В Интернет им стотици, ако не и хиляди обяви за работа в Англия, които звучат примамливо

Но какво трябва да знаем за тези обяви за работа в Англия, за да не се окаже,че са ни измамили с пари и още по-лошото сме станали жертва на открадната самоличност.
Повечето обяви звучат напълно нормално, примамливи са, обещават „атрактивно“ възнаграждение срещу минимален труд.В Интернет им стотици, ако не и хиляди обяви за работа в Англия

Ако смятате, че ще ви посрещнат с хляб и сол и тлъста сума в банковата сметка – грешите.
Всеки може да пусне обява за работа в Интернет и никой не може да го спре. И това дава възможност на измамниците да заложат капаните си. Водени от отчаянието и силното желание да си намерят работа, хората са готови да се доверят на всичко.

Една от най-често срещаните и особено опасни обяви е търсенето на човек, който да използва собствената си сметка за извършването на преводи от името на фирма за консултантски услуги, като получава комисионна за това. Имайте предвид, че подобна съмнителна схема може да доведе дори до лишаване от свобода поради данъчни измами и престъпления свързани с тях. Редица хора са попадали в огромни схеми за пране на пари, а последствията са непредвидими.

Едно просто правило, което може да е клише, но ще ви свърши работа, когато трябва да прецените дали предложението е фалшиво или истинско: ако предложението може да попадне в графата „прекалено хубаво, за да е истина“, то по-добре не се занимавайте изобщо с него.
Кражбата на самоличност също е особено опасно и често срещано явление. За това бъдете изключително внимателни на кого давате личните си данни.Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама