Как да паркираме в Лондон?

      Публикувано на Tuesday, 12 March , 2019      1877 Прегледа     
Как да паркираме в Лондон?

  • BG Лондон

Паркиране в Лондон, особено в централната част на града си е истинско предизвикателство.

Ако имате намерение да шофирате в британската столица, планирайте и паркирането, за да не останете неприятно изненадани, ако е необходимо предплатете London Congestion Charge (такса “задръстване”).

Има определени фирми за паркиране, които имат обекти из целия град. NCP (National Car Parks) управлява около 100 паркинга в Лондон.


По улиците на Лондон ограниченията за паркиране обикновено важат между 8.30 и 18.30 от понеделник до събота. Винаги внимавайте за това какви ограничения за паркиране важат в района, в който сте избрали да паркирате. За много от улиците на Лондон важи схемата „Pay & Display“,(плати и покажи) при която купувате билет за паркиране и го слагате на таблото или предното стъкло на превозното средство.
В някой от кварталите на Лондон се прилага схемата „телефонно паркиране“ , където можете да платите за паркинга през мобилния си телефон. Въпреки това, обикновено е необходимо да създадете акаунт и да регистрирате кредитна или дебитна карта, за да направите това.

Глоби за паркиране
Ако вашето превозно средство е паркирано в нарушения на законите или ограничения на трафика, ще бъде издадена Penalty Charge Notice (PCN), а в някой райони колата ви може и да бъде заключена. Глобите за паркиране се определят в зависимост квартала, в който се извършва нарушението.
Паркинг глобите обикновено са между £ 80 и £ 130. Ако глобата бъде платена в рамките на 14 дни от издаване, важи отстъпка от 50% . Глобата, обикновено могат да бъдат платени онлайн, по телефона, по пощата или лично. За повече информация се обърнете към съответния лондонски квартал.

За повече информация по въпросите свързани с паркирането в Лондон можете да използвате Parkopedia website.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/12 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1878 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки