Как да повишим лош кредитен рейтинг?

      Публикувано на Sunday, 6 August , 2017      1229 Прегледа     
Как да повишим лош кредитен рейтинг?

  • BG Лондон

Ако кандидатствате за заем и от всякъде ви отказват трябва да знаете, че това се случва защото имате лош кредитен рейтинг, но не се притеснявайте има начин да се справите с това и да го подобрите.

Сега ще ви предложим няколко лесни варианта за да можете да подобрите кредитния си рейтинг.
Къде и как да поискате справка за кредитния ви рейтинг

Първата стъпка която трябва да предприемете е да се обърнете към агенция за справки на кредитен рейтинг, като например Experian, Checkmyfile или Equifax и да пожелаете те да направят проверка. В случай, че желаете да получите кредитния си рейтинг по пощата трябва да заплатите скромната такса от 2 паунда. Ако пък искате постоянно да имате информация за него можете да се възползвате от предлаганите услуги на агенциите и да се запишете за онлайн услугата, с която ще можете по всяко време да разглеждате кредитния си рейтинг. В агенцията Experian таксата за тази услуга е 14,99 паунда на месец, но първия месец е безплатен, а след това можете да се откажете без да дължите нищо.

Подробната справка на кредитния ви рейтинг ще ви бъде доста полезна, защото ще имате възможност да видите сами до колко е неблагоприятен той и колко още ще ви трябва за да го усъвършенствате. Всичко което ще видите в тази справка го виждат и заемодателите при които сте кандидатствали за кредит. След като получите справката за кредитния ви рейтинг я огледайте бавно и внимателно, и ако видите нередности се обадете на съответната компания, за да може те са се поправят. Ако те ви укажат нужното сътрудничество се обърнете към Финансовия Омбудсман. Ако не желаете да намесвате трети лица можете да напишете изявление, в което имате право да използвате 200 думи и чрез тях да разясните за проблема. Самото изявление се нарича Notice of Correction и то трябва да се прикрепи към кредитното ви досие.

Как точно да тълкувате кредитния си рейтинг

Трябва да се научите как сами да тълкувате кредитния си рейтинг. Разбира се той представлява число и колкото е по- голямо толкова по- добре за вас. На вниманието ви ще посочим числата и ще разясним по- малко за всяко от тях.

1. От 0 до 299- ако в кредитният ви рейтинг са тези числа това означава, че вие сте притежател на неблагоприятен рейтинг и никой няма да желае да ви отпусне кредит

2. От 300 до 349– в този случай вие сте с много нисък кредитен рейтинг и трудно ще ви одобрят, ако кандидатствате за кредит

3. От 350 до 399– този кредитен рейтинг се води за нормален и ще имате шанс да ви отпуснат заем

4. От 400 до 474– вашият кредитен рейтинг е добър и имате добри възможности, ако желаете да ви бъде отпуснат кредит

5. От 475 до 900– този кредитен рейтинг се води като отличен и със сигурност ще бъдете одобрени при кандидатстване за заем

Как да подобрите кредитния си рейтинг

Ако постоянно ви отказват при кандидатстване за кредит може би причината е защото се намирате в зоната от 0 до 299, но има възможност да покачите кредитния си рейтинг бързо до 400, а защо не и повече.

1. На първо място разгледайте внимателно справката, която сте направили за кредитния ви рейтинг и ако има неточности ги оправете.

2. След това вижте какви банкови сметки имате и закрийте всички, които не използвате.

3. В случай, че не сте регистрирани в избирателните списъци за района си го направете, защото това ще ви помогне да подобрите кредитния си рейтинг

4. Не кандидатствайте за кредити докато не си оправите кредитния рейтинг, защото при всяко едно кандидатстване в банката остава вашето досие.

Това бяха съвети за леко повишаване на кредитния ви рейтинг, а сега ще ви кажем как можете да го покачите значително. Всичко това не е чак толкова сложно, от вас се иска да вземете заем и да го погасявате редовно и без да закъснявате. Може би се чудите кой ще ви отпусне кредит при условие, че притежавате неблагоприятен кредитен рейтинг. От вас се иска просто да кандидатствате за заем при заемодатели, които не проверяват въпросния кредитен рейтинг. Или казано по друг начин- извадете си кредитна карта и я използвайте за да пазарувате или да заплащате сметките си. Все пак не прекалявайте с разходите, защото ще трябва да връщате парите на време, а ако закъснеете лихвите са доста високи.

Кредитни карти, които са много подходящи за лица с неблагоприятен кредитен рейтинг са:

1. Capital One Classic Mastercard

2. Barclaycard Initial

3. Vanquis Credit Card

Ако не ви одобрят за нито една от тези кредитни карти може да използвате предплатена кредитна карта за подобряване на кредитен рейтинг Cashplus Creditbuilder.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/08/06 последна редакция в 10:00 PM
Източник : | Снимка :
1230 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки