Как да препродатете закупения самолетен билет

      Публикувано на Tuesday, 20 November , 2018      1462 Прегледа     
Как да препродатете закупения самолетен билет

  • BG Лондон

На много хора им се случва да резервират и закупят самолетен билет и в последния момент да изникне нещо важно и да не могат да отпътуват.

За не се окаже, че ще загубите парите, които сте вложили за покупка на билета всеки един се опитва да го препродаде.
Преди да предприемете стъпката с препродажбата първо се информирайте дали компанията, от която сте го закупили разрешава това, защото ако устава не го позволява ще нарушите закона.

Не забравяйте, че на всеки един закупен билет пише името на купувача, така че в случай на препродаване то трябва да бъде сменено.

Компаниите, които най-често се използват и не позволяват препродажба на билети и смяна на името на собственика са: British Airways, Virgin Atlantic и Emirates.

Компаниите, които ще ви позволят да препродадете билета си и да се смени името на собственика са Flybe, Ryanair, EasyJet Holidays, Wizzair, но за тази услуга разбира се има и условия, които трябва да спазвате.

Компанията Flybe предлага на своите клиенти три типа самолетни билети, като съответно в тях са включени всички такси. Изискването ,което трябва да спазите при препродажба на билета това да се случи най- малко 2 часа преди полета, като можете да се явите на място на летището или онлайн. Таксата, която ще трябва да платите за извършената услуга е 40 паунда.

Компанията Ryanair са в категорията на ниско бюджетните и със сигурност ще ви позволи да извършите препродажба. Цената, която ще трябва да заплатите обаче е много висока. Ако смените името на пътника онлайн ще заплатите 110 паунда, а ако отидете на летището и смените името таксата е 160 паунда. И все пак нямате право да препродадете билета си и да смените името на пътника, ако остават 4 часа преди полета.

Ако използвате услугите на компанията EasyJet Holidays таксите, които ще заплатите при препродажба на самолетен билет са по- поносими. Ако промените името на пътника онлайн таксата е 35 паунда, а ако го направите по телефона или на летището ще заплатите 40 паунда. Тук обаче трябва да знаете, че ще ви се наложи и административна такса в размер на 9 паунда.

Ако ви се наложи да препродадете самолетен билет на компанията Wizzair също ще имате такси, като за онлайн промяна на собственика ще заплатите 38 паунда, а когато го направите по телефона или на място таксата е 51 паунда.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/11/20 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1463 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки