Начало BG Лондон Как да регистрирате раждане в Англия

Как да регистрирате раждане в АнглияКатегория BG Лондон | 2017/01/20 at 9:00 PM | 146
Коментари ->> Добави Коментар
Всички раждания трябва да бъдат регистрирани в рамките на 42 дена. Едно „мъртво раждане” трябва нормално да бъде регистрирано в рамките на 42 дена, но не по-късно от три месеца след раждането.

Раждането трябва да бъде регистрирано в Регистър за Раждане и Смърт (Registrar of Births and Deaths) в областта по месторождение. Адресът е в телефонният указател. Регистрацията на раждането е безплатна, но всяко допълнително копие на акта за раждане се заплаща.Какво да направите, ако раждането не е било регистрирано

Възможно е да подадете документи за регистрация на раждане години след като това е станало. Ще трябва да предоставите колкото се може повече детайли, като: точни дата и място на раждане, включително и адресът и пълното име на вашето дете. Трябва да изпратите писмо до: GRO Corrections, PO Box 476, Southport, PR8 2WJ.

Съществуват два вида актове за раждане:

· Пълен сертификат. Той представлява копие на сертификата от Регистъра за Раждане, предоставящ всички вписани детайли.
· Непълен (кратък) сертификат. Той дава информация само за пълното име на детето, пол, дата и място на раждане. Той не дава информация за имената и личните данни на бащата и майката. Непълният сертификат се издава безплатно, когато раждането се регистрира и е напълно достатъчен за по-голяма част от формалните цели.

Как да се сдобиете с копия на актовете за раждане

Можете да получите копие на акта за раждане по два от следните начина, като заплатите съответната сума:
· По пощата или чрез лична визита до местното регистрационно бюро, където раждането е регистрирано, или до местното регистрационно бюро, намиращо се в областта, където е станало раждането;
· Чрез лична визита до Family Records Centre (0845 6037788). Адресът е: 1Myddelton Street, London EC1R 1UW;
· По пощата от General Register Office. Адресът е: PO Box 2, Southport, Merseyside PR8 2JD;
· Чрез телефон/факс от General Register Office (0845 6037788; факс: 01704 550013), но тази услуга може да се ползва само от притежателите на кредитни карти;
· Чрез Internet (online) от General Register Office на адрес: www.gro.gov.uk
Трябва да осигурите колкото си може повече информация за раждането. Дори и да представите входящия номер на сертификата таксата няма да е по-ниска. Входящият номер може да бъде намерен като се претърсят индексите в Family Records Centre, или в по-големите библиотеки и държавни архиви, които водят отчет за тези индекси.
Ако незнаете точната си дата на раждане, ще бъде направено проучване за която и да е част от определена година, посочена от вас. Ако сертификатът не може да бъде намерен, част от таксата ще бъде удържана, а остатъка – върнат, при условие че остатъка е най-малко £2.
Можете да получите сертификат, единствено за лична сигурност, от местния регистър, където раждането е регистрирано. Ако поискате копие малко след като раждането и регистрирано, ще заплатите по-ниска такса. Веднага щом регистрацията премине към Superintendent Registrar, се заплаща такса в пълен размер. Сертификатът се съхранява от Department for Work and Pensions (DWP).

Сертификати след осиновяване

Ако сте минимум на 18 години и сте бил/а осиновен/а в Великобритания или Уелс, можете да подадете документи за копие на вашия оригинален акт за раждане.
Ако детайлите около раждането са известни, ще трябва да подадете документи в Superintendent Registrar в областта, където вашето раждане е регистрирано. Тази процедура се заплаща. Ако сте били осиновени преди 12.11.1975г., ще трябва да се посъветвате с опитен адвокат преди да получите информация от оригиналния акт за раждане.
Ако сте били осиновени на, или след, 12.11.1975г., можете сами да решите дали да се посъветвате с адвокат преди да получите информация за вашия акт за раждане.
Можете също да изискате копие от сертификата за осиновянане, издаден след като осиновяването е влязло в сила.

Сертификати от чужбина
Ако сте роден/а в чужбина, раждането също може да е било регистрирано във Великобритания. При това положение, можете да изискате копие от сертификата по вече описания по-горе начин.
Ако раждането не е било регистрирано във Великобритания, можете да получите копие от акта за раждане от държавата, в която сте роден/а. Това може да стане като се свържете със съответното посолство на територията на Великобритания. Освен това, Чуждестранната Секция в General Register Office може да помогне с въпросници. Техният номер е: 0151 471 4001. Ако не можете да се сдобиете с копие от вашия чуждестранен акт за раждане, Консулската Дивизия към Foreign and Commonwealth Office може да помогне. Тази процедура се заплаща.Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама