Как да резервирам билети с Ryanair?

      Публикувано на Monday, 4 February , 2019      1665 Прегледа     
Как да резервирам билети с Ryanair?

  • BG Лондон

Условия при резервация на самолетен билет с Ryanair

След като зададете критерии за вашето пътуване във формата за търсене и резултатите се покажат на вашия екран, ще забележите, че системата показва коя компания изпълнява дадения полет.
Така много лесно ще разпознаете дали избрания от вас полет се оперира от Ryanair.

Следва да натиснете бутон „ИЗБЕРИ“.

Избирайки да летите с Ryanair, в цената на билета е включен ръчен багаж, който може да вземете с вас на борда. Имате право да добавите куфар към вашето пътуване до 15 кг. или до 20 кг. срещу доплащане. Следвайки менюто, задавате на системата вашия избор. Можете да добавите чекиран багаж към всеки пътник. Моля, обърнете внимение на размерите и килограмите, те се спазват стриктно. Всеки пътник има право на 1 брой салонен багаж. В случай, че добавите куфар/и, крайната сума на вашето плащане ще се актуализира.

След потвърждение на вашата резервация на посочения от вас e-mail ще получите подробна информация за пътуването, както и линк към форма, на която трябва да направите ЧЕК-ИН (регистрация за полет) за всеки един пътник поотделно. Разпечатайте вашите бордни карти (поотделно за всеки пътник) и ги носете заедно с Вас на летището. Ако имате полет в две посоки, трябва да разпечатате отделни бордни карти за всяко пътуване!

Ако не направите онлайн чек-ин (регистрация за полет) и не представите своите бордни карти на летището, ще бъдете таксувани EUR 70 на пътник на посока за услугата чек-ин на летище.

Изисквания за багаж на Ryanair

Салонен багаж          до 10 кг.

Всеки пътник може да вземе със себе си на борда ръчен багаж с максимални размери 55х40х20 см. Той трябва да се побира в отделението за багаж над седалките. При по-натоварени полети може да се наложи да предадете салонния си багаж (само с вашето съгасие) като чекиран багаж безплатно, а ако имате по-малък от тези размери багаж, ще трябва да го поставите под седалката пред вас.

Чекиран багаж          до 15 кг. / 20 кг.

Превозването на чекиран багаж не влиза в цената на вашия самолетен билет. За него трябва да се плати допълнително, като доста често цената зависи от датата на пътуването  (пътуване през делнични или празнични дни, например). В процес на резервация имате възможност да добавите чекиран багаж, като максималното му тегло, в зависимост от вашия избор, не трябва да надвишава 15 кг. или 20 кг.

Допълнения към изискванията за багаж

  • В допълнение на ръчния си багаж може да вземете 1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. Например куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп.
  • Ако пътувате с дете до 2 години, може да вземете на борда с вас допълнителна към вашия ръчен багаж чанта до 5 кг. В този случай нямате право на допълнителна лична вещ към ръчния си багаж.
  • Ако ръчният ви багаж надхвърля разрешените максимални тегло и/или размери, ще трябва да го предадете в багажното отделение като чекиран багаж и ще бъдете таксувани EUR 50. Ако не сте сигурни в стойностите, проверете размерите и теглото на ръчния си багаж преди да се отправите към изхода за самолета, иначе може да ви бъде отказано качване на борда.
  • Чекиран багаж по-тежък от допустимото тегло се таксува EUR 10 за всеки надхвърлен килограм.

Информация за авиокомпанията

Ryanair е ирландска нискотарифна авиокомпания, заемаща водещото място сред нискобюджетните авиопревозвачи в Европа. Нейното седалище е на летището в Дъблин, а другата ѝ най-голяма база е лондонското летище Станстед. Авиокомпанията е създадена през 1985 г. от Лиам Лонерган, Кристофър Райън и ирландския бизнесмен Тони Райън, който дава името на Ryanair. От цената на билетите са извадени храни и напитки на борда и превозване на чекиран багаж, а резервациите и чекирането стават онлайн. За да се спестят и скъпите летищни такси, самолетите на Ryanair кацат на по-малки регионални летища в близост до големите европейски градове. Ryanair изпълнява полети до приблизително 170 дестинации, като всички те са до европейски летища, с изключение на няколко дестинации в Мароко. В България Ryanair имат полети от летище Пловдив до Лондон Станстед във Великобритания и до Франкфурт-Хан в Германия.

Флотилия на Ryanair

Със своите 307 самолета Boeing 737-800 авиокомпанията изпълнява част от своята стратегия да предлага най-ниските цени на самолетни билети в Европа, както и да поддържа високо ниво на безопасност. Средната възраст на флотилията е 6,3 години. Всички самолети имат капацитет от 189 места.

BG Media London


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/02/04 последна редакция в 10:30 PM
Източник : | Снимка :
1666 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки