Как да се справим с депресията по празниците

      Публикувано на Sunday, 23 December , 2018      375 Прегледа     
Как да се справим с депресията по празниците

  • Любопитно

Празниците могат да бъдат особено трудни за хора, които са загубили близък човек или имат друга причина, тласнала ги към депресия.Докато целият свят празнува, те не могат да споделят радостта на околните, а това е още по-потискащо за тях и предизвиква допълнителна тревожност и тъга.

В края на годината всеки прави равносметки за постигнатото, а сравненията с чуждите успехи не помагат на доброто настроение и чувството за самооценка.

А като добавим и семейните събирания с роднини, някои от които не се отразяват добре на емоциите ни, нивото на стрес рязко се увеличава.

Има няколко съвета, които психолозите препоръчват, за да може хората с депресия да прекарат празниците по начин, който няма да ги нарани допълнително.

Едно от най-важните неща е, че 

по празниците трябва да се обградим с хора, които ни обичат. Носят ни радост, а не стрес. И докато при събирането с роднини нямаме особен избор, то може да приоритизираме срещите с приятели и познати.

Подходящо е например да си направим график, към който да се придържаме без да отговаряме на неочаквани покани и такива в последния момент. Това е важно, тъй като хората с депресия често изпитват умора и натовареност.

Източник: pexels.com
Етикети:
Категория Любопитно | 2018/12/23 последна редакция в 7:30 AM
Източник : | Снимка :
376 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки