Как да се справя с враждебен шеф?

      Публикувано на Thursday, 18 July , 2019      1311 Прегледа     
Как да се справя с враждебен шеф?

  • BG Лондон

Съпротивата срещу негативния, агресивен началник е полезна за служителите. Това твърди ново американско изследване, цитирано от вестник “Дейли Мейл”.

Отстояването на собствена позиция позволява на подчинения да не се чувства като жертва и да не се стресира, твърдят авторите.
Когато не мълчим на враждебно настроен ръководител, а му даваме отпор, това изглежда рискова стратегия, но в крайна сметка се оказва печеливша.

Тогава подчиненият изпитва по-малко стрес и по-голямо удоволствие от работата, печели уважението и на шефа, твърди ръководителят на изследването – професор Бенет Тепър от университета в Охайо.

“Най-добре е ръководителите и подчинените да се разбират и да няма неприязън помежду им”, коментира професорът. “Но когато тя е налице, подчинените не трябва да свеждат глава, а да отвръщат на удара. Противно на очакванията, подобно поведение не вреди на кариерата им, а напротив, стимулира я!”, продължава той.

728x90


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/07/18 последна редакция в 10:30 PM
Източник : | Снимка :
1312 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки