Начало BG Лондон Как да се справя с враждебен шеф?

Как да се справя с враждебен шеф?Категория BG Лондон | 2017/07/13 at 1:00 AM | 99
Коментари ->> Добави Коментар

Съпротивата срещу негативния, агресивен началник е полезна за служителите. Това твърди ново американско изследване, цитирано от вестник “Дейли Мейл”.

Отстояването на собствена позиция позволява на подчинения да не се чувства като жертва и да не се стресира, твърдят авторите.Когато не мълчим на враждебно настроен ръководител, а му даваме отпор, това изглежда рискова стратегия, но в крайна сметка се оказва печеливша.

Тогава подчиненият изпитва по-малко стрес и по-голямо удоволствие от работата, печели уважението и на шефа, твърди ръководителят на изследването – професор Бенет Тепър от университета в Охайо.

“Най-добре е ръководителите и подчинените да се разбират и да няма неприязън помежду им”, коментира професорът. “Но когато тя е налице, подчинените не трябва да свеждат глава, а да отвръщат на удара. Противно на очакванията, подобно поведение не вреди на кариерата им, а напротив, стимулира я!”, продължава той.

728x90Етикети: #

Категория BG Лондон | 2017/07/13 at 1:00 AM
100 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама