Как да си открия банкова сметка в Лондон?

      Публикувано на Friday, 16 November , 2018      156 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Как да си открия банкова сметка в Лондон?


Струмен Паунов

Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

07786 967299 

Oткриването на банкова сметка е следващата важна крачка на всеки новодошъл в Лондон българин. Вестниците са пълни с обяви, които Ви казват, че още в офиса на компанията ще Ви бъде открита банкова сметка, тоест един вид фирмата, която Ви предлага услугата е един вид банка. Всеки си прави изводите сам и си харчи парите за услуги там, където се чувства комфортно да го направи.

Банките на Великобритания в момента имат множество проблеми с ликвидност, капитализация и наличност на свежи пари и тези техни проблеми те пренесоха директно върху бедните емигранти.

Унизителното положение да се чувстваш едва ли не виновен, че молиш банката да ти открие банкова сметка , с което всеки от Вас идва от България няма да Ви напусне и тук, в Лондон.

Добра идея е да направите предварителен маркетинг на банка и какъв вид сметка(Account) предлага, защото многообразието не винаги води до качество. А когато човек започне с една банка, повярвайте ми, животът  в Лондон е толкова динамичен, че рядко някой от нас си сменя банката.

Когато си правите малкото проучване изискайте от хората в банката да Ви снабдят с списък на необходимите документи за откриване на банкова сметка, общо взето са едни и същи, но има и особени изисквания при някои банки.

Основните документи са: паспорт, лична карта, доказателство за адрес (Tenancy agreement, Bill), писмо от Tax Offce, Home Office, Job Centre Plus. Добра работа би Ви свършила и NHS картата, която също е доказателство за адрес в някои банки. В момента мога да ви помогна да открием и онлайн банкова сметка, след което  може да се представят определени документи в клон на банката.

При срещата със служителите на банката ще Ви попитат за всички тези документи и за причината, поради която желаете да си откриете банкова сметка при тях. Тука за отговорите Ви ще помогне предварителната подготовка. Ако имате сключен договор за телефон, е добра идея да направите/преместите плащанията по този договор в банката, в която си откривате сметка.

Аз работя от много години с Barclays Bank и Natwest, понеже в тeзи банки съм намерил всичко, което ми е необходимо в момента. За желаещите нова сметка предлагат основна сметка, която е една добра сметка, за която получавате дебитна карта и можете спокойно да пазарувате в магазините с нея или online. Ако сте били преди това с друга банка, можете да прехвърлите всичките си плащания в новата банка чрез специален вид услуга, която е безплатна за Вас.

На домашен адрес след откриването ще получите дебитната си карта, PIN  код за нея, както и ако сте заявили Internet banking необходимите Ви кодове за достъп до тази услуга.

Ще получите и телефони, на които ще можете да комуникирате с банката в работно време и да решавате дребни и ежедневни проблеми. За по-голям проблем търсете най-близките клонове от сайта на банката.

Ако имате въпроси или искате асистенция по тези въпроси може да ме търсите в офис време на телефоните по-горе.

 

Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/11/16 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
157 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Британската армия търси жени и чужденци
Лондон Новини от Лондон

Британската армия търси жени и чужденци

Великобритания не воюва и безработицата е ниска. Това са добри новини, но не и за въоръжените и сили.…

Заявления за документи в чужбина

Как да препродатете закупения самолетен билет

Издаване на лична карта

Пътни блокади и шествия в много градове на страната България

Пътни блокади и шествия в много градове на страната

Протести и блокади имаше за втора поредна неделя в много градове от страната. Стигна се и до напрежение…

Майки на деца с увреждания: Системата ни употреби България

Майки на деца с увреждания: Системата ни употреби

Не се разграничаваме от радостта след оставката на вицепремиера Валери Симеонов, разграничаваме се от тези майки, които играят…

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков България

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков

От Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поискаха от съда конфискация на имущество на бившия икономически и енергиен министър в кабинета “Борисов-1”…

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

Спонсорирани публикации

BGM TV

Популярно в BGM TV

Take a tour of U2’s ground-breaking stage – BBC News

161 Прегледа

U2’s Experience and Innocence tour features a double-sided, 30 metre-long LED video screen, which the band can climb…

Последно добавени в BGM TV

49 Прегледа

New Cycle Hire Bikes

73 Прегледа

Inside The Victoria Line Depot

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве