Как да си открия банкова сметка в Лондон?

      Публикувано на Friday, 16 November , 2018      2176 Прегледа     
Как да си открия банкова сметка в Лондон?


Струмен Паунов
Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

07786 967299 

Oткриването на банкова сметка е следващата важна крачка на всеки новодошъл в Лондон българин. Вестниците са пълни с обяви, които Ви казват, че още в офиса на компанията ще Ви бъде открита банкова сметка, тоест един вид фирмата, която Ви предлага услугата е един вид банка. Всеки си прави изводите сам и си харчи парите за услуги там, където се чувства комфортно да го направи.

Банките на Великобритания в момента имат множество проблеми с ликвидност, капитализация и наличност на свежи пари и тези техни проблеми те пренесоха директно върху бедните емигранти.

Унизителното положение да се чувстваш едва ли не виновен, че молиш банката да ти открие банкова сметка , с което всеки от Вас идва от България няма да Ви напусне и тук, в Лондон.

Добра идея е да направите предварителен маркетинг на банка и какъв вид сметка(Account) предлага, защото многообразието не винаги води до качество. А когато човек започне с една банка, повярвайте ми, животът  в Лондон е толкова динамичен, че рядко някой от нас си сменя банката.

Когато си правите малкото проучване изискайте от хората в банката да Ви снабдят с списък на необходимите документи за откриване на банкова сметка, общо взето са едни и същи, но има и особени изисквания при някои банки.

Основните документи са: паспорт, лична карта, доказателство за адрес (Tenancy agreement, Bill), писмо от Tax Offce, Home Office, Job Centre Plus. Добра работа би Ви свършила и NHS картата, която също е доказателство за адрес в някои банки. В момента мога да ви помогна да открием и онлайн банкова сметка, след което  може да се представят определени документи в клон на банката.

При срещата със служителите на банката ще Ви попитат за всички тези документи и за причината, поради която желаете да си откриете банкова сметка при тях. Тука за отговорите Ви ще помогне предварителната подготовка. Ако имате сключен договор за телефон, е добра идея да направите/преместите плащанията по този договор в банката, в която си откривате сметка.

Аз работя от много години с Barclays Bank и Natwest, понеже в тeзи банки съм намерил всичко, което ми е необходимо в момента. За желаещите нова сметка предлагат основна сметка, която е една добра сметка, за която получавате дебитна карта и можете спокойно да пазарувате в магазините с нея или online. Ако сте били преди това с друга банка, можете да прехвърлите всичките си плащания в новата банка чрез специален вид услуга, която е безплатна за Вас.

На домашен адрес след откриването ще получите дебитната си карта, PIN  код за нея, както и ако сте заявили Internet banking необходимите Ви кодове за достъп до тази услуга.

Ще получите и телефони, на които ще можете да комуникирате с банката в работно време и да решавате дребни и ежедневни проблеми. За по-голям проблем търсете най-близките клонове от сайта на банката.

Ако имате въпроси или искате асистенция по тези въпроси може да ме търсите в офис време на телефоните по-горе.

 


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/11/16 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2177 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки