Как да спечелите стипендия за британски колежи

      Публикувано на Sunday, 1 April , 2018      2191 Прегледа     
Как да спечелите стипендия за британски колежи

  • BG Лондон

Едни от водещите колежи за средно образование във Великобритания, обявиха кампания за стипендии за български ученици. В кампанията участват 9 елитни пансионни училища от Великобритания.

Стипендиите се предоставят за академичните програми GCSE, A Levels, International Baccalaureate и Foundation year. Тези програми предлагат задълбочена подготовка за прием в едни от най-реномираните университети в света.
Желаещите да кандидатстват за стипендия имат възможност да положат изпити по английски език и математика в офиса на консултантска агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс” на ул. „Шести Септември” №44.  За българските ученици е най-подходящо да продължат образованието си в чужбина след 7-ми, 8-ми или 10-ти клас.

Изпитните сесии ще се проведат на 9, 10, 16 и 17 май. За да бъдат допуснати до изпитна сесия, учениците е необходимо да предоставят академична справка от последните две учебни години до 17 май 2015 г. и да се регистрират за предпочитана от тях дата, на която да положат изпитите.

След 17 май селектираните кандидати ще имат възможност да проведат интервю с представители на колежите, което ще бъде решаващo за получаването на стипендия.

Сред колежите, които предлагат стипендии са:

CAMBRIDGE ARTS AND SCIENCE COLLEGE – училището на пилота от Формула-1, Люис Хамилтън.

Лондонските колежи DUFF MILLER COLLEGE, CHELSEA INDEPENDENT COLLEGE и LANSDOWNE COLLEGE, сред чиито възпитаници са актьорът Том Харди и братът на Кейт Мидълтън – Джеймс Мидълтън.

BELLERBYS COLLEGE – колежът с едни от най-добрите академични резултати във Великобритания. В последната класация на Financial Times, която нарежда училищата по оценки „А” – Bellerbys е на 29-то място от общо 2180 училища.

TETTENHALL COLLEGE – сред чиито възпитаници са Сър Артър Харден, носител на Нобелова награда за химия и актьорът Найджъл Бенет.

CARDIFF SIXTH FORM COLLEGE – Ранкиран „Top Senior School A Level Provider”, „Top Co-Educational Boarding School” и „Top Sixth Form College” във Великобритания за A-Levels за последните три години.

STOVER SCHOOL – колежът е с награда „The Best School Dinner Award” от Archant Good Schools. Мотивира академичното развитие на децата, но залага много и на индивидуалните таланти в музиката, актьорското майсторство и спорта.

ST MICHAEL’S COLLEGE – малко, дружелюбно, международно училище с около 110 ученика, в чиято програма са заложени специални уроци по английски език. Училището предлага персонално отношение от високо квалифицирани преподаватели.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/04/01 последна редакция в 12:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2192 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки