Как да увеличa доходите си в UK?

      Публикувано на Monday, 29 July , 2019      5224 Прегледа     
Как да увеличa доходите си в UK?

  • BG Лондон

30+ начина да спечелите допълнителни пари

Много от нас позволяват парите им да намаляват в сметки или продукти, които носят незначителна възвръщаемост. Отърсете се от мързела си и потърсете свои забравени финанси или скрити пари в брой. Ще останете изненадани от това, което откриете.
Получавайте пари всеки път, когато плащате

Този вид кредитни карти ви изплащат обратно определен процент от сумата, която харчите при плащане. Можете да си направите дебитна карта, по която всеки месец да се внася натрупаната сума, за да избегнете лихви. По този начин можете да изкарате по няколко стотин паунда годишно. За целта е нужно да използвате кредитната карта за всички ваши плащания, които обикновено извършвате.

Колко? Някои от картите предлагат 5% възвръщаемост за първите три месеца. Възможно е също да получите 3% за бензин/транспорт и 1% за супермаркети.

Как? Разгледайте линка за да получите актуална информация за най-добрите кредитни карти от този вид.

Винаги използвайте спестяванията си, за да плащате задълженията си

Повечето хора, които се опитват да пестят, докато в същото време имат задължения, просто хвърлят парите си на вятъра. Размерът на лихвата при заем е много по-голям от сумата, която печелите от спестяванията си, затова ще печелите пари, ако използвате спестяванията си за плащане на задължения.

Колко? Ако имате 5,000 паунда в кредитна карта и спестени 5,000 паунда, ще спечелите около 700 паунда годишно, ако плащате дълга си със спестените пари.

Повече информация:

 Вземете всички възможни социални помощи/държавни пенсии

Предлагат се редица социални помощи, но трябва да разберете имате ли право да получавате някои от тях. За тази цел можете да използвате полезния инструмент, създаден от експертите Entitledto и Turn2Us: Инструментът включва и калкулатор, който се актуализира редовно и изчислява всички видове помощи, които можете да получите.

Освен това, възможно е да получавате по-висока пенсия след пенсионирането си, като закупите допълнителни национално-осигурителни вноски, въпреки че това може да има и своите недостатъци. Прочетете ръководството за увеличаване на държавната пенсия:

Колко?Ако семейните ви доходи са под 42,000 паунда, си струва да проверите как стои въпросът със социалните помощи. В редки случаи дори семейства с доход от 72,000 паунда могат да бъдат одобрени, получавайки някои от следните помощи: финансова помощ за работещи; финансова помощ за плащане на местни данъци и наеми; финансова помощ за пенсионери; детски добавки; детски влог и финансова помощ за отглеждане на дете. Ако път увеличите размера на пенсията си, можете да взимате по няколко хиляди паунда повече всяка година.

Повече информация:

Продайте стари телефони, iPod устройства, фотоапарати и други уреди

Това е най-лесният начин да се отървете от ненужни вещи, тъй като за целта съществува специално създадена индустрия. Ако притежаване ненужни вещи, като например мобилни телефони, фотоапарати и MP3 плейъри, а дори и хладилници, има няколко фирми, които с радост ще ви помогнат да се разделите с тях. Това не само ще ви донесе няколко стотин паунда печалба, но и ще помогнете за опазването на околната среда, като не изхвърлите ненужните вещи на боклука.

Как работят фирмите за изкупуване на уреди и техника?

Идеята е проста. Отваряте интернет сайта на фирмата, откривате вашия уред в него и виждате каква сума можете да получите за него. Ако сте съгласни с офертата, ще ви изпратят безплатна пощенска опаковка. Трябва да изпратите уреда на фирмата, след което сумата ще бъде преведена по банковата ви сметка или ще получите чек. Някои сайтове прибират тежки предмети от дома ви, като услугата е безплатна.

Мобилни телефони

Колко? Това зависи от телефона и търсенето, но някои от модерните апарати могат лесно да се продадат за над 200 паунда и дори повече за определени модели. Ще ви отнеме само пет минути да проверите каква сума можете да получите за вашия телефон.

Как? Използвайте инструмента MobileValuer на MSE, с който бързо ще разберете най-високата цена, която можете да получите (/).

iPod устройства

Колко? До около 150 паунда в зависимост от модела.

Как? Направете сравнение на цените за продажба на iPod устройства в MobileValuer.

Фотоапарати, MP3 плейъри, сателитни навигации, игрови конзоли

Колко? За фотоапарат можете за получите около 40 паунда (и повече за моделите с повече функции), сателитните навигации се продават за около 50 паунда, а игровите конзоли също струват по около 50 паунда. Сумите варират значително, като това зависи от модела на устройството, което продавате.

Как? Използвайте MobileValuer – просто изберете вида на устройството от списъка в горния край на страницата.

Лаптопи

Колко? Цените са различни, но като цяло можете да вземете около 80 паунда за стар лаптоп в отлично състояние. Моделите на Apple са по-скъпи, като лаптоп Macbook Pros в отлично състояние може да достигне до 400 паунда.

Как? Няма много на брой сайтове за рециклиране, които включват и лаптопи, но в MobileValuer можете да намерите няколко.

Сравнете сайтовете за изкупуване на техника с eBay

Процъфтяващият пазар на техника в eBay може да ви донесе с около 20-30% повече, отколкото предлагат най-добрите рециклиращи сайтове. Можете също да използвате eBay, за да се ориентирате за приблизителните цени на вещите. За целта просто потърсете подобен на вашия телефон, който за предпочитане е в същото състояние, и проверете на каква цена се продава. Разгледайте триковете и съветите за продажби в eBay:

Продавайте в eBay, за да получите най-високите цени

Ако притежавате вещ, която не ви трябва, продайте я. Обикновено продажбите в eBay носят най-добри печалби, но за да използвате сайта ефективно, трябва да знаете правилата и недостатъците му.

Нашето ръководство 40+ съвети за продажби в eBay ( е бърз курс, който включва всичко най-важно, от намаляване на таксите в eBay чрез регулиране на началните цени и използване на листинг без такси през уикендите, до добавянето на още снимки чрез специални инструменти. Освен това, съществуват редица инструменти за предварително създаване на множество листинги и качването им наведнъж.

Колко? Сериозните продавачи изкарват стотици паундове от продажби в сайта.

Спечелете по-бързо пари от стари CD-та, DVD-та, книги и други вещи

Ако ви трябват бързи и лесни пари, няколко сайта ви позволяват да търгувате със стари CD-та, DVD-та, компютърни игри Bluray дискове и книги. Сайтовете са лесни за използване и предлагат незабавни оферти, така че, ако разполагате с много неща за продажба, можете бързо да изкарате малко допълнителни пари.

Как?

Въведете баркод, ISBN или име на продукта в сайта, за да получите оферта. Всеки сайт е различен и предлага различни цени за продуктите, затова винаги сравнявайте няколко оферти.

След като сте сравнили офертите и сте избрали най-добрата, просто трябва да я приемете и да изпратите нещата, които искате да продадете. Изпращането обикновено е безплатно (с изключение на GameXchange), но е добре винаги да проверявате как стоят нещата. Винаги опаковайте вещите много добре, защото, ако някоя от тях не отговоря на условията за качество, няма да ви бъде върната обратно.

В зависимост от използваната от вас услуга, ще получите парите си с чек, банков превод, ваучер или кредит в магазина. Фирмите обикновено изплащат сумите в седемдневен срок, но според отзиви в интернет форумите, понякога срокът е по-дълъг.

Колко?

Сумата, която ще получите, завиди от нещата, които продавате. Най-общо, можете да вземете по около 1 паунд за CD, 3 паунда за DVD, 4 паунда за Bluray дискове и 12 паунда за компютърни игри, но сумите могат да бъдат и доста по-малки.

Най-добрите сайтове за продажба

По-долу можете да намерите линкове към основните играчи, които са избрани на базата на информация от потребители. Ако имате положителен или отрицателен опит с тях, можете да го споделите с нас.

Имайте предвид, че не сте защитени в случай, че нещата се объркат или сайтът фалира. Ние не проверяваме състоятелността на компаниите.

Мога ли да направя по-добри продажби на други места?

Да. Ако продавате дискове от 90-те години и игри, можете да изкарате стотици лири, но ако нещата ви са по-носи, можете да спечелите, пускайки ги в eBay или в други сайтове за търгове. Добри пари можете да спечелите и като предложите компютърни игри в популярни магазини.
Вземете възможно най-много пари за старите ви книги
Ако искате да продадете книги, това може да стане лесно в Amazon или в онлайн магазини за търгове еBay. Вижте как можете да вземете възможно пари за старите книги:

 Рециклирайте старите тонер касети на принтера срещу пари

Тонер касетите са скъпи, като понякога цената им е по-висока от цената на самия принтер. Следващият път, когато мастилото във вашата касета свърши, намалете цената на новата, като рециклирате празната срещи заплащане или срещу Tesco Clubcard точки.

Има редица сайтове за рециклиране, затова е добре да проучите кои са най-добрите във вашия случай. Някои от тях плащат до 5 паунда на касета. Разгледайте следните сайтове:

Въпреки че някои сайтове ще вземат всички празни касети, е възможно да ви платят само за някои от тях, затова проверете за мнения в интернет и сравнете цените. В този форум има много полезни предложения.

Друг вариант е да рециклирате празните касети в Tesco и да спечелите по 100 точки за всяка касета. Всяка точка е равна на 1 пени в магазин, но може да се увеличи до 4 пъти, ако ги размените за продукти от брошурата на Tesco Clubcard, като например покритие за ремонт при повреда, почивни дни и ваканции. Така един стар принтер може да ви донесе до 4 паунда в награди от Tesco.

Повече информация за Tesco Clubcard: Допълнителна информация за това как да увеличите Тesco Clubcard точките си :

Още информация: Присъединете се към дискусията и прочетете препоръките на други потребители или добавете вашето мнение:

 Спечелете пари като отдавате под наем помещения от вашето жилище

Как?

Ако имате неизползван таван, гараж или стая, можете да използвате новия интернет сайт Storemates ( за да дадете помещението под наем на хора, търсещи евтино място за съхранение на багаж. Сайтът предлага безплатна регистрация, търсене и публикуване на обява, но има еднократна такса в размера на двуседмичния наем (минимално 10 паунда), която се плаща чрез Paypal в случай, че успеете да дадете помещението под наем.

Колко?

Можете да определите размера на наема според желанието си, но от Storemates препоръчват да поискате наем, чиито размер е 40-60% от цените (разгледайте ценовото ръководство: Наем в размер на 10 паунда седмично за място с размер 15 квадратни фута ще ви носи над 500 паунда годишно. Възможно е изплащането на наема да става под формата на различни услуги, например разхождане на куче, „направи си сам” услуги или градинарство.

Струва ли си?

Честно казано, не знаем, защото сайтът започна работа през януари 2012 г. Възможно е наистина да носи лесни пари, но съществува вероятност и да няма никаква полза от него.

Моля, не приемайте включването на сайта тук като препоръка, а като интересна идея, която започва да набира популярност. Ако решите да използвате сайта, моля споделете мнението си за него:

Как да се включа?

Регистрирайте се в Storemates и публикувайте вашата обява. Ако някой прояви интерес, ще се свърже с вас чрез сайта. Освен това, сайтът предлага примерен договор, който може да бъде много полезен, но вие сами трябва да уредите плащането на наема.

За какво друго трябва да внимавам?

Бъдете подготвени да решавате всякакви възникнали спорове и се уверете, че нямате нищо против нещата, които ще се съхраняват в помещението. Не се съгласявайте да съхранявате ценности и проучете застраховката на жилището ви, за да сте подготвени, ако трябва да предявите иск. Имайте предвид, че повечето стандартни застраховки не покриват щети върху чужди вещи.

От Асоциацията на британските застрахователи обясняват: „Стандартните жилищни застраховки обикновено не покриват дейности, извършвани във вашето жилище, които носят доходи. В този случай може да ви е нужда отделна бизнес полица, но е възможно някои застрахователи за са съгласни да разширят покритието на вашата жилищна застраховка.”

„Ако отдавате под наем помещение от вашето жилище, рискът за подаване на иск може да се увеличи (например, ако отдавате помещение под наем на фотограф, чиито скъпо оборудване увеличава риска от кражба). Затова златното правило е първо да проверите как стоят нещата с вашия застраховател.”

източник: www.moneysavingexpert.com


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/07/29 последна редакция в 10:30 PM
Източник : You Tube | Снимка : Google
5225 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки