Как хората с увреждания си търсят работа в UK

      Публикувано на Sunday, 6 January , 2019      2067 Прегледа     
Как хората с увреждания си търсят работа в UK

  • BG Лондон

Хората с увреждания срещат много затруднения когато търсят работа, но това не трябва да е извинение и да се отказвате.

Много работодатели ще вземат на работа човек с увреждане стига да има нужната квалификация и умения за извършване на дадената длъжност.
Ако в обява за работа, независимо дали е публикувана в Интернет или във вестник, пише „positive about disabled people”, това значи, че тя е подходяща за хора с увреждания.

Ако пък няма такъв текст пак оглеждайте внимателно, защото може да има някакъв символ, които да показва, че работата е подходяща за човек с увреждания.

Ако отговаряте на изискванията и квалификацията, която се изисква от работодателя и в обявата има знак или текст, които да подсказва, че работата е подходяща за хора с увреждания със сигурност ще бъдете поканени на интервю. Не си мислете обаче, че там всичко ще е много лесно, вие ще бъдете третирани както всеки един кандидат. Все пак не е нужно да се ограничавате и да кандидатствате само по обяви, в които е споменато, че са подходящи за хора с увреждания. Имате пълна свобода, но не е сигурно, че ще бъдете поканен на интервю и дали работодателя е готов да ви наеме.

Ако имате трудности обърнете към Бюрото по труда и те ще се опитат да ви помогнат. В ТЕЗИ Бюра по труда има хора наречени консултанти, които дават съвети за намиране на работа на хора с увреждания. Наричат се Disability Employment Advisers (DEA), и ако желаете да срещнете с такъв човек от вас се иска просто да отидете в Бюрото и да кажете, че искате да се срещнете с консултант. Работата на Disability Employment Advisers (DEA) се състои и в това да ви обясни за определени програми и помощи, които се предлагат на хора с увреждания, а също така да дадат информация как лицето да кандидатства за тях.

Важно е да знаете, че работодателя няма право да иска сведения за увреждането ви преди да ви е направил предложение за работна позиция. Както всичко останало и тук има изключения, заради които работодателя ви може да поиска информация за заболяването. Някои от тях са:

1. Ако се налага да преминете тест за започване на работа, работодателя трябва да е наясно със състоянието ви, за да знае, ако се наложи да изготви нещо по специално

2. За да може да прецени по-точно дали ще имате възможност да извършвате определената работа

В случай, че смятате, че не сте наети на дадената работа заради дискриминация, защото имате увреждане можете да се обърнете към Equality Advisory Support Service. В срок от три месеца трябва да подадете жалба в случай на дискриминация към служебния трибунал (employment tribunal).


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/01/06 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2068 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки