Начало Здраве Как ни афектират пробиотиците

Как ни афектират пробиотиците

пробиотиците


Категория Здраве | 2018/08/12 at 5:00 PM | 162
Коментари ->> Добави Коментар

През последните години пробиотиците стават все по-популярни в България, не просто като част от лечение, но и като хранителна добавка за по-здравословно храносмилане.

Поддържането на бактериалната флора в стомаха е също толкова важно за организма, колкото и самото хранене, но ефектите на пробиотиците далеч не са ограничени до подобрение на храносмилането.Кожа

Повърхността на кожата е дом на трилиони бактерии, които директно реагират на приема на пробиотици. Специалистите твърдят, че балансът на стомашно чревната флора е в пряко взаимодействие с кожните бактерии и е важен за предотвратяването на раздразнения, екземи и алергични реакции.

Устна кухина

Тъй като устата е своеобразна част от хранителния тракт, пробиотичните субстанции имат директно влияние върху баланса на микроорганизми в устната кухина. Някои медици дори вярват, че пробиотиците имат сходно въздействие като някои билкови води за уста. Приемането им може значително да подобри смилането на храна още в устата, както и да предпазва от зъбни инфекции.

Стомах

Натрупването на патогенната бактерия Хеликобактер пилори в стомаха през годините води до гастрит, чревна язва, възпаления и рак на стомаха. Пробиотиците имат доказано въздействие върху нея и редовният им прием може ефективно да я премахне от организма.

Жлъчка

Тъй като пробиотиците са в помощ на храносмилането, жлъчката е един от органите, чиято работа значително се улеснява. Оттам намалява и рискът от заболявания на жлъчката, малкото черво и образуването на язви.Етикети: #

Категория Здраве | 2018/08/12 at 5:00 PM
163 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама