Как ни афектират пробиотиците

      Публикувано на Sunday, 24 February , 2019      573 Прегледа     
Как ни афектират пробиотиците

  • Здраве

През последните години пробиотиците стават все по-популярни в България, не просто като част от лечение, но и като хранителна добавка за по-здравословно храносмилане.

Поддържането на бактериалната флора в стомаха е също толкова важно за организма, колкото и самото хранене, но ефектите на пробиотиците далеч не са ограничени до подобрение на храносмилането.Кожа

Повърхността на кожата е дом на трилиони бактерии, които директно реагират на приема на пробиотици. Специалистите твърдят, че балансът на стомашно чревната флора е в пряко взаимодействие с кожните бактерии и е важен за предотвратяването на раздразнения, екземи и алергични реакции.

Устна кухина

Тъй като устата е своеобразна част от хранителния тракт, пробиотичните субстанции имат директно влияние върху баланса на микроорганизми в устната кухина. Някои медици дори вярват, че пробиотиците имат сходно въздействие като някои билкови води за уста. Приемането им може значително да подобри смилането на храна още в устата, както и да предпазва от зъбни инфекции.

Стомах

Натрупването на патогенната бактерия Хеликобактер пилори в стомаха през годините води до гастрит, чревна язва, възпаления и рак на стомаха. Пробиотиците имат доказано въздействие върху нея и редовният им прием може ефективно да я премахне от организма.

Жлъчка

Тъй като пробиотиците са в помощ на храносмилането, жлъчката е един от органите, чиято работа значително се улеснява. Оттам намалява и рискът от заболявания на жлъчката, малкото черво и образуването на язви.

Етикети:
Категория Здраве | 2019/02/24 последна редакция в 5:30 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
574 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки