Как оцеляват чужденците във Великобритания

      Публикувано на Saturday, 23 December , 2017      1527 Прегледа     
Как оцеляват чужденците във Великобритания

  • BG Лондон

Една от най-горещите и обсъждани теми от края на миналата седмица във Великобритания е големия наплив от имигранти в страната.

След направено проучване преди няколко дни беше официално съобщено, че броя на българските и румънските граждани на Острова се е нараснал с цели 26%, и то само за периода на второто тримесечие от 2016 година.

Според направена статистика миналата година в периода април и юни имигрантите във Великобритания са били 112 000 души и в продължение на една година ( до 2013) броят на чужденците, които са били наети и работят в страната се е увеличил до 141 000 души.
В британският вестник „The Guardian“ се пише статия по повод имигрантите на Острова и там се задава един много интригуващ въпрос: „Какво обаче правят имигрантите, за да оцелеят на Острова“. Другото нещо, което представлява интерес за хората в статията, е че в нея е написано, че чужденците може би няма да изберат на първо време да живеят във Великобритания, защото има други страни, които предлагат по-топло посрещане. Според статията хората имат роднини и близки в другите страни и ще им е по- лесно, ако изберат да се заселят при тях, а може би те ще знаят и езика на който се говори в дадената страна и това ще им е от полза.

Друго важно нещо, за което се притесняват на Острова, е че новодошлите имигранти ще се опитат да се възползват от социалната система.

Все пак трябва да сме наясно, че ще има и такива хора, но по-големия процент от имигрантите ще се опитат да се справят със собствени сили.

Престижният вестник „The Guardian“ пише, че британците на Острова никога няма да приемат да работят на работните места, на които се назначават имигрантите. Работата на, която се наемат чужденците ги устройва, а самите британци в повечето случай даже нямат никаква представа за какво точно дейност става въпрос.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/12/23 последна редакция в 11:00 AM
Източник : | Снимка :
1528 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки