Начало Полезно Как правителството ще облекчи родителите в Англия

Как правителството ще облекчи родителите в АнглияКатегория Полезно | 2017/08/08 at 9:00 AM | 130
Коментари ->> Добави Коментар

Детските градини да работят допълните часове, за да се даде възможност на родителите в Англия да работят пълноценно, предлага правителството

Освен това има предложение детските градини да приемат и деца на 2 години.Министърът на образованието на Острова, изпраща писма до всеки училищен съвет в Англия с предложение за увеличаване на работното време на детските градини, пише Telegraph.

Очаква се министрите също така да поставят предложение за отварянето на детските градини за деца до 2 години.

Ето какво каза министърът пред The Daily Telegraph: „Ако детските градини предлагат наистина качествени услуги, децата, които имат затруднения с обучението могат да настигнат връстниците си до момента, в който тръгнат на училище.

„Много родители биха предпочели повече време в детската градина, отколкото по няколко часа през седмицата. Ако работите почасово, можете да имате два с по седем часа и половина и три – от 5 часа. Това дава повече гъвкавост.“ допълва тя

Този ход е поредният от редица опити на правителството да повиши достъпа да обществените грижи за децата, след инициативата на Консерваторите да позволят на бавачките да се грижат за повече деца беше блокирана от Либерал-демократите.

На този етап само малка част от детските градини предлагат услуги за деца под три години, а това значително затруднява родителите в Англия.

Образователната революция в Англия от страна на правителството включва и предложения за промени в средното училище. Едно от предложенията включва увеличаване на часовете за обучение по латински и гръцки, както и натиск върху училищата да бъдат отворени по 10 часа на ден, за да се дава възможност на учениците да се подготвят за следващия ден. Това е особено важно за учениците, чийто домове не осигуряват нужната обстановка за подготовка на домашните и усвояване учебния материал.

Това допълнително време ще позволи и включването на извънкласни занятия като участието в оркестри и театрални трупи, дебати и дискусии и други.

Всичко това ще помогне на родителите …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник

bg-media-bg-vestnikЕтикети: # # #

Категория Полезно | 2017/08/08 at 9:00 AM
131 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама