Как ще повлияе Брекзит на студентите? Ето как стоят нещата засега

      Публикувано на Saturday, 20 April , 2019      338 Прегледа     
Как ще повлияе Брекзит на студентите? Ето как стоят нещата засега

  • BG Лондон

“Във всички случаи Великобритания ще продължава да се старае да привлича интелектуалния елит.”, каза Ели Тончева, управител на консултантска фирма Едланта, която ни гостува, за да разкаже как Брекзит ще повлияе на българските студенти на острова.

“Университетите, с които работим, ни увериха, че поне на първо време положението се запзва същото. Таксите не се променят, а възможността за опрощаване на таксата в Шотландия все още е валидна. За Англия и Уелс със сигурност може да се каже, че тези, които започват обучението си през тази есен, могат да теглят заем, който да покрива цялото им обучение.”, обясни Ели.

“Шотландците избързаха да кажат, че започващите обучението си през 2018 също ще имат възможност за опрощаване, още преди да бъде задействан Брекзит. Очакваме решението, но по всяка вероятност Англия също ще обяви същото нещо.”, каза още тя.

“Ако стане така, че студентския заем отпадне, вероятно всеки един от университетите ще осигури фонд за стипендии за отличните студенти. Във всички случаи Великобритания ще направи усилия да продължава да привлича интелектуалния елит. Университетите желаят да има европейски студенти, тъй като много от тях остават да следват магистратура и стават част изследователски екипи. Всичко това поддържа престижа на университетите.”, завърши Ели Тончева.Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/04/20 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
339 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки