Как ще търгува Лондон с ЕС през преходния период?

      Публикувано на Monday, 6 August , 2018      118 Прегледа     
Как ще търгува Лондон с ЕС през преходния период?


През двугодишния преходен период (който ще последва след оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС през март 2019 г.),

Лондон ще може да търгува с ЕС при настоящите условия и да се възползва от предимствата на членството си в единния пазар и митническия съюз на ЕС.Това се посочва в писмо, изпратено до ТАСС в петък вечерта от ръководителите на три британски ведомства.

Документът е адресиран до британската бизнес общност, като целта му е да насърчи компаниите и да ги убеди, че промените, с които ще се сблъскат след Брекзит всъщност са разбираеми и предсказуеми.

“Целта ни е да симулираме цялата гама от съществуващите ни механизми, от стоки и селскостопански продукти до финансови услуги, което означава, че всяка компания, независимо дали е голяма или малка, ще може да търгува с ЕС по същия начин, както днес”, пишат министрите.

“Това ще продължи, докато настъпи моментът да се направят необходимите промени за ново партньорство в бъдеще”, се казва още в документа.

“Също така планираме да работим с ЕС, за да гарантираме, че Великобритания е включена в споразуменията за свободна търговия, по които понастоящем е страна по силата на членството си в ЕС. “

Кларк, Хамънд и Дейвис също така очертаха ситуацията непосредствено след Брекзит, пред която ще се изправи Обединеното кралство по отношение на пазара на труда, където са наети значителен брой граждани на ЕС.

Министрите са уверени, че гражданите на ЕС ще могат “да продължат да идват, живеят и работят в Обединеното кралство, тъй като няма да има нови бариери пред заетостта”.

”Ще въведем схема за регистрация на новопристигналите в подготовката за нашата бъдеща имиграционна система, но това няма да постави допълнителна тежест върху компаниите по време на периода на изпълнение”, увериха те.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/06 последна редакция в 8:00 AM
Източник : БГНЕС | Снимка : Google
119 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки