Как успешно да намерим работа в Англия?

      Публикувано на Thursday, 23 August , 2018      1212 Прегледа     
Как успешно да намерим работа в Англия?

  • BG Лондон

Търсенето на работа и четенето на обявите по весниците и списанията може да бъде много дразнещо и досадно.

За да си намерим работа днес трябва да се въоръжим с търпение, упоритост, постоянство. В повечето случеи се изисква доста време за да открием работата, която ни удовлетворява.
Повечето хора смятат, че ако напишат едно бляскаво и забележимо CV работодателите няма да устоят и ще валят предложения за работа.

Тони Хокет е изпълнителен директор на една от най-големите британски компании. Според него метода е стар и няма голям ефект. Това обаче съвсем не значи, че трябва да го зачеркнем като вариант, а просто да бъдем по- големи оптимисти при появата на по – нови метоти, дори и те да ни се струват безсмислени и дори абсурдни. Задължително трява да определим посоката и целите на нашите намерения.

Специалистите предлагат няколко нетрадиционни метода когато търсите работа:

1. Ако знаете каква точно работа искате да работите желателно е да създадете връзки с хора, които работят в тази сфера. А ако сте си избрали и фирмата, ще ви е от полза и да имате познати, които работят там. При всяка удобна възможност трябва да споделите своят възторг и удивление към фирмата. Но в никакъв сличей не трябва да се забравят работниците. Към тях също трябва да се отнасяте с уважение и да правите комплименти. Трябва да покажете, че сте поддатлив, и че имате желание да започнете работа в тази компания, да се присъедините към екипа им. Така на по-късен етап от време , ако се освободи работно място ще ви имат в предвид.

2. Много погрешен подход е да се търси само една единствена позиция за работа. Много по-голям шенс ще имате , ако кандидатствате по няколко обяви с различни длъжности за изпълнение. Степента на образованието е много важна. В зависимост от него вие ще имате различни шансове в дадените компании на които сте се спрели.

3. Направете едно изследване за компанията, в която сте решили да кандидатствате за работа. Представете се в такава светлина, че те да си помислят, че имат нужда от вас. Трябва да убедите настоящите ви работодатели, че сте изобретателен, градивен, творческа натура и искате да помогнете за развитието на компанията и въпреки това в замяна не желаете много. Но все пак не забравяйте, че във всяка една фирма има затруднения и спънки. Предварително се запознайте и с тях, за да не останете разочарован.

4. Направете нещо ново и оригинално. Харесайте си някаква длъжност и се свържете директно с шефа. Предложете своите услуги направо и без заобикалки. Но все пак бъдете съобразителен и съсредоточен, дръжте се с страхопочитание и респект. Ако не ви наемат поне бъдете сигурни, че ще ви запомнят и в бъдеще може да ви се обадят.

5. Не бързайте да кандидатствате по избраната от вас позиция. Направете още един преглед на фирмата и длъжността, която искате да заемете. Направете малка промяна в CV-то си ако се налага, като подчертаете способностите, които притежавате за дадената длъжност, която искате да заемете. Според квалификацията и опита, който имате преценете шансовете си. Не бъдете моментален при изпраштането на CV-то, защото не е приятно да не получите обратен отговор. Така вие сами се обезкуражавате.

6. Езика на тялото е много важен. Концентрирайте се въху него. Само по езика на тялото вашия работодател може да ви прецени дали сте способен да извършвате дейността, за която сте кандидатствали. Внимавайте какви са движенията ви, стойката на главата и ръцете, не забравяйте и краката. Следете движенията на бъдещия ви работодател и ще разберете дали се движите в правилната посока. Никога не пренебрегвайте позата, която сте заели когато говорите. На самото интервю вие трябва да сте уверени в професионализма , който ще предложите на работодателя си. Внимавайте и с облеклото и бижутата, които ще сложите за аксесоар. Това ще ви даде един плюс и работодателя ще си създаде едно добро първо впечатление.

7. Забравете за идеалната работа. В повечето случаи работата, за коята кандидатствате не задоволява вашите интереси. За да достигнете до нея ще трябва да минете през по- ниски позиции. Като за начало тя ще ви предостави много нови контакти и запознанства, които могат да ви помогнат в бъдеще.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/08/23 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1213 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки