Каква е разликата между депресия и тъга?

      Публикувано на Tuesday, 26 May , 2020      2244 Прегледа     
Каква е разликата между депресия и тъга?

  • Любопитно

Депресията е изненадващо често срещано състояние. Обвиняваме съвременния начин на живот и ежедневното напрежение.

Понякога не можем да преборим стреса, а в същото време не сме застрашени от физическа опасност, за да изразходваме целия натрупал се адреналин в нас.
Може би, ако ни се налагаше да тичаме, нямаше да страдаме толкова често от депресия, но днес животът ни е друг…

Свързваме депресията с продължително изпитване на тъга. Но истината е, че невинаги депресираният може да се разпознае само по този критерий. Понякога и зад усмивката на някого също може да се крие неразпозната депресия.

Не бива и да окачествяваме всяка тъга за депресия. Как да различим двете състояния, за да можем да помогнем тогава, когато е нужно адекватно, а не по лошия начин.

Тъгата е естествена човешка емоция, която изпитва всеки и може да се породи от ред събития в живота ни, като загуба на близък, развод, загуба на работа, финансови проблеми, неприятна атмосфера у дома…

Понякога усещането според обстоятелствата може да продължи по-дълго – например, когато ни отнема месеци да намерим работа или се наниже поредица от разочароващи събития.

Чувството на тъга олеква, когато проблемът се сподели и отминава след време.

Когато обаче състоянието продължи повече от 2 седмици и започне да се проявява неспособност да се изпълняват обичайните ежедневни задължения, тогава вече е добре да се запитаме дали тъгата не е израз на депресия.


Етикети:
Категория Любопитно | 2020/05/26 последна редакция в 1:00 PM
Източник : Тялото | Снимка : Google
2245 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки