Какви документи да взема от България ?

      Публикувано на Tuesday, 18 September , 2018      1190 Прегледа     
Какви документи да взема от България ?

  • BG Лондон

Струмен Паунов
Alex Development

www.alexdevelopment.co.uk

07786 967299 /прием само с уговорен час/

Често клиентите ми задават този въпрос, защото е нормално да не знаят. Все пак отиват в друга държава и не са наясно. То не че има кого да попитат, но….има интернет и не трябва да си с  висше образование за да попиташ Чичко Google, нали? А той знае всичко, наистина!

Най-важен от документите Ви е валиден паспорт, който да има по-дълъг срок на валидност, заедно с лична карта, няколко снимки паспортен формат, ако сте женени – акт за граждански брак (оригинал, преведен на английски език, ако имате деца –акт за раждане (оригинал, преведен на английски език ), референции (преведени на английски език), показващи Вашите умения и способности за работата, която смятате да вършите в Лондон и UK, дипломи, сертификати за квалификации, шофьорска книжка( може да бъде заменена с Full British Driving Licence).

Добра идея е да си направите проучване за транспорт, квартири, цени, зони на London, за различни страни от живота на българите в Лондон, заплати, документи, възможности за работа и т.н., всяко проучване и информация ще са  Ви от полза.

Още от първия ден във Великобритания ще се сблъскате с един различен свят, подчинен на гонене на успеха, печалбата и правенето на бизнес и пари за сметка на другия. Все пак да не забравяме, че се намираме в столицата на държавата, нарицателно за капитализъм.

Правенето на документи или работа? Въпрос вечен като този за яйцето и кокошката. Моето скромно мнение е – взимате всяка работа в началото, като отделяте по малко пари и за документи. При добър консултант и реализирани възможности и съвети може бързо да се придвижите в джунглата на документите, само ако имате желание и воля и късмет да го направите. Ако попаднете на консултант, който срещу парите Ви не си свърши добре работата рискувате целия си престой в Лондон. Аз лично не бих се срещал с такива хора по пъбове и градинки, но всеки има право на избор…

Без да инвестирате пари в документи (а влагането на пари в документи наистина е една добра инвестиция с възможности за печалба в близко бъдеще) няма да можете да оцелеете в Лондон, готовите пари от България ще свършат бързо и или близки ще ви пращат от България или ще си купите самолетен или автобусен билет пак за там…..

Работещите на черно българи не осъзнават, че ако нещо се случи с работата им след като не са отделили време и желание да си извадят документи във всеки един момент може да се окажат без работа и тогава се започва едно звънене за търсене на работа, но от другата страна на телефона ще чуват само един въпрос- имате ли документи и NI Number? Ако им отговорите – нямам документи, няма да се заинтересуват от вас. При проблемите в момента с ваденето на NI Number този подход ще е обречен на неуспех още в началото.

Аз лично не искам да се връщам заедно със семейството ми в мизерията  в България, който иска да го направи…

www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/09/18 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1191 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки