Кои са най-популярните професии за децата ни?

      Публикувано на Saturday, 23 February , 2019      1448 Прегледа     
Кои са най-популярните професии за децата ни?

  • Полезно

Родителите по света залагат на трите най-популярни кариери за техните деца – медици, инженери и IT специалисти, установи международно проучване, цитирано от Франс прес.

Изследването било осъществено от банката HSBC в 16 страни и бе публикувано в сряда.
Около 19 на сто от 5500-те запитани родители мечтаели за медицинска кариера за тяхното отроче, като 11 на сто от тях залагали на инженерна реализация на детето си, а 8 на сто го виждали като IT специалист, когато порасне.

Медицинската професия се оказа най-високо ценена сред родителите в страни като ОАЕ /33%/, Индонезия /31%/ и Турция /27%/.

Шейсет и четири процента от участвалите в анкетата пожелали за децата си преди всичко да бъдат щастливи. Най-много на това държели родителите от Франция, Канада, Великобритания, Австралия и САЩ.

В няколко държави обаче, пожеланията за здраве изпреварвали тези за човешко щастие. На здраво поколение залагали най-много родителите в Китай /72%/, като само 63 на сто от тях им пожелавали щастливи дни.

С най-много пожелания потомството им да печели достатъчно пари, за да води един приятен живот, се отличили френските родители, следвани от тези в Хонконг.

Мексиканските и индийските родители държат най-вече децата им да имат успешна реализация в кариерата.

Тази цел си поставят предимно семействата в страните с нововъзникващи пазарни икономики, а не в богатите държави, където хората предпочитат децата им да “реализират своя потенциал”. Тук водят семейните двойки на Великобритания, следвани от тези в Канада, Австралия, Сингапур и САЩ.

 


Етикети:
Категория Полезно | 2019/02/23 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1449 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки