Начало Полезно Кои са най-популярните професии за децата ни?

Кои са най-популярните професии за децата ни?Категория Полезно | 2017/09/01 at 11:03 AM | 95
Коментари ->> Добави Коментар

Родителите по света залагат на трите най-популярни кариери за техните деца – медици, инженери и IT специалисти, установи международно проучване, цитирано от Франс прес.

Изследването било осъществено от банката HSBC в 16 страни и бе публикувано в сряда.Около 19 на сто от 5500-те запитани родители мечтаели за медицинска кариера за тяхното отроче, като 11 на сто от тях залагали на инженерна реализация на детето си, а 8 на сто го виждали като IT специалист, когато порасне.

Медицинската професия се оказа най-високо ценена сред родителите в страни като ОАЕ /33%/, Индонезия /31%/ и Турция /27%/.

Шейсет и четири процента от участвалите в анкетата пожелали за децата си преди всичко да бъдат щастливи. Най-много на това държели родителите от Франция, Канада, Великобритания, Австралия и САЩ.

В няколко държави обаче, пожеланията за здраве изпреварвали тези за човешко щастие. На здраво поколение залагали най-много родителите в Китай /72%/, като само 63 на сто от тях им пожелавали щастливи дни.

С най-много пожелания потомството им да печели достатъчно пари, за да води един приятен живот, се отличили френските родители, следвани от тези в Хонконг.

Мексиканските и индийските родители държат най-вече децата им да имат успешна реализация в кариерата.

Тази цел си поставят предимно семействата в страните с нововъзникващи пазарни икономики, а не в богатите държави, където хората предпочитат децата им да “реализират своя потенциал”. Тук водят семейните двойки на Великобритания, следвани от тези в Канада, Австралия, Сингапур и САЩ.

Източник: ДарикнюзЕтикети: #

Категория Полезно | 2017/09/01 at 11:03 AM
96 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама