Какви са правата ви за доставка на стоки и услуги в UK

      Публикувано на Saturday, 3 February , 2018      1082 Прегледа     
Какви са правата ви за доставка на стоки и услуги в UK

  • BG Лондон

Ако практикувате занаятчийска професия или сте направили поръчка може да разгледате постановлението „Supply of Goods and Services Act 1982“ ,

защото в него ще откриете всичката важна информация от която се нуждаете за предоставянето на услуги.
Ще откриете всичките законни правила по договорите за хората, които са занимават с занаятчийски професии,като включват заплащането на услугите за тяхното ползване. Може да намерите информация за различни професионалисти като: фризьори, строители, водопроводчици, стоматолози, ветеринари, учители и много други. В това постановление, както и в постановлението “The Sale of Goods Act 1979“ се обръща огромно внимание на използваните материали за извършване на дадената услугата.

При условие, че сте си поръчали стока и тя не отговаря на това, което желаете, а преди това сте изказали точно и ясно от какво имате нужда, вие сте в пълното си право да я върнете.

Може също така да я замените или да изискате да се поправи, ако стоката е развалена, не функционира правилно.Ако ви монтират стоката неправилно и не е според необходимите изисквания това значи, че не са спазени договорните отношения от страна на доставчика.

Вие имате законното право да поискате компенсация за неправилно монтиране и доставчика трябва да поеме всички разходи по поправката. По закон вие сте длъжен да заплатите за услугата в срока, който е догорен, а доставчика да извърши услугата точно и безпроблемно. След като доставчика е приел да извърши поръчката ви носи пълна отговорност към вас и предоставеното му имущество за монтиране.Ако пък не сте направили такова предварително споразумение от вас се иска да платите в благоразумен срок, а от доставчика на услугата да извърши работата си качествено.

В случай, че сте договорили вида на услугата, която искате да ви се извърши, но не сте се договорили за цена вие трябва да заплатите средната цена за извършване на такъв вид услуга. А нямате представа каква може да бъде цената попитайте специалисти в тази област за да се информирате. Винаги плащайте в срок, защото ако не заплатите цената на услугата може да бъдете осъден за неспазване на на договорните отношения. Не забравяйте да впишете в договора за какъв период желаете услугата да бъде извършена.

В случай, че имате договорен срок, а работата продължава и доставчика не е приключил вие имате право да прекратите договорните отношения. Ако все пак не сте вписали срок за извършване на услугата тя трябва да приключи в разумен период от време.

Постановлението предпазва хора, които не са сключили договорни отношения и след предоставяне на услугата им се поиска да заплатят абсурдно висока цена .В този случай заплатете сумата, която е средна за такъв вид услуга, независимо от това, че доставчика ви заплашва със съд.

Винаги когато наемате доставчик за да ви извърши какъвто и да вид услуга, сключвайте договорни отношения за:

  1. задълженията на изпълнителя
  2. срока на доставянето на услугата
  3. крайната цена
  4. по какъв начин трябва да заплатите
  5. в какъв период от време трябва да заплатите

Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/02/03 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1083 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки