Какви са стъпките при газифициране на имот в UK?

      Публикувано на Wednesday, 9 November , 2016      0 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Какви са стъпките при газифициране на имот в UK?

  • BG Лондон

Почти всички къщи на територията на Великобритания са газифицирани, но има и малък процент от собственици на имоти, които все още не са предприели тази крачка.

Ако вие сте си купили къща там и до нея няма прекарана газ, а вие желаете да има не се стряскайте, процедурата не е особено сложна, а първоначалната инвестиция бързо ще ви се изплати. Първото нещо, което трябва да свършите е да се информирате кои фирми предлагат услугата- прекарване на тръба да дома ви.

Разгледайте добре качеството на материалите с които работят фирмите и разбира се какво е мнението на клиентите след предоставената услуга. След направеното проучване се спрете на няколко фирми и поискайте да ви бъдат изготвени оферти.

Цената на услугата за прекарването на тази тръба зависи много от разстоянието на което се намирате от централната тръба. Може да очаквате цени между 200-400 паунда, ако няма допълнителни пречки. Ако между вас и тази централна тръба има имот или земя, която е собственост на трето лице, цената на услугата ще се покачи в зависимост от това колко голямо е затруднението за нейното поставяне.

Цената ще се регулира и според това дали вие желаете да уредите въпроса с третото лице или ще възложите тази задача на фирмата, която сте избрали. След уточняване на всички пречки и обстоятелства се интересувайте колко ще ви струва услугата и изберете най-изгодната за вас. След избора на фирмата, която ще извършва газифицирането остава да заплатите и да чакате специализираните работници да доведат газта до вашата врата.

Бъдете подготвени, че може да отнеме повечко време в зависимост от това на какво разстояние се намира домът ви, какви са пречките за достигане до него, и не на последно място метеорологичните прогнози за времето. Не забравяйте, че задължително ще ви трябва писмен документ, ако се наложи тръбата ви да мине през земя или имот на на трето лице, че то е съгласно с това.

След като газоснабдяващата тръба е вече пристигнала до дома ви, трябва да знаете че по нея няма да потече газ докато не поставите газомер. Доставчика, който сте избрали ще постави газомера, но помнете, че при смяна на доставчика се налага да сменяте и газомера.

Всички допълнителни неща( бойлери, радиатори, готварски печки и други), които искате да поставите в дома си за ваше удобство трябва да се закупуват отделно. За тяхното поставяне и монтиране ще се наложи да извикате професионалист и да заплатите допълнително.

След тяхното монтиране за ваша по- голяма сигурност веднъж годишно се извършва проверка от назначено лице, за да проверява дали всичко е в изправност и дали има изтичане на газ.

Цялата инвестиция по допълнителните уреди ще ви струва около 2000-2500 паунда, но тези пари ще ви се възвърнат бързо защото цената на газта е три пъти по ниска от тази на електричеството.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2016/11/09 последна редакция в 9:00 AM
Източник : | Снимка :
1 Прегледа
Коментари Добави Коментар



Подобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Лондончани са най-нещастните британци
Лондон Новини от Лондон

Лондончани са най-нещастните британци

Британската столица бе призната за най-нещастния град в Обединеното кралство, съобщи “Ню Стейтсмън”. Това е изводът, направен от…

Детето ми е в предучилищна възраст в Лондон

С какви пари да дойда от България?

Етикет за хранене в Англия

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон България

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на…

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона България

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви…

БСП става авторитарна партия, притеснена вътрешната опозиция България

БСП става авторитарна партия, притеснена вътрешната опозиция

Вътрешната опозиция в БСП е притеснена за бъдещето на партията. “Демокрацията изчезва не само, когато няма избори, а…

BGM TV

Популярно в BGM TV

Rogue landlord hides in toilet then gets into wrong car while escaping reporters

18 Прегледа

Bernard McGowan is doorstepped by the Guardian’s Simon Goodley and ITV News’s Joel Hills. McGowan, who has been…

Последно добавени в BGM TV

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве