Начало BG Лондон Какво да направим, за да получим английски паспорт?

Какво да направим, за да получим английски паспорт?Категория BG Лондон | 2018/09/19 at 5:08 AM | 142
Коментари ->> Добави Коментар

Ако живеете на територията на Великобритания 6 години имате право да кандидатствате за британско гражданство, а след като сте одобрен и получите такова вече може да се наредите на опашка за изваждане на британски паспорт.Но все пак не мислете, че всичко това става толкова лесно, за придобиването му е нужно да упражнявате икономическа дейност- задължително трябва да имате статут на работещ,студент, търсещ работа с добри шансове за намиране.

Най- добре за вас ще бъде да се свържете с имиграционен юрист, които да ви помогне с изобилието на процедурите, които се изискват. Не се заблуждавайте, че британско гражданство и британски паспорт са едно и също нещо.

Британското гражданство е привилегия, а не право. За да ви се издаде такова задължително държавата не трябва да ви определя като тежест, а това значи да не получаване на социални помощи. Чрез британският паспорт ще имате по лек визов режим, но за да го получите ще трябва доста да се потрудите. Скоро ще влезе нов закон и според него едно от условията за получаване на паспорт от имигрантите ще бъде да говорят английски език поне на средно ниво.

Сега ще разгледаме малко по подробно референцията. Това е метод, който не е задължение на кандидатстващия, а на друг човек който преподписва формуляр за кандидатстване- референция. Самият референт трябва да притежава валиден британски паспорт и да живее задължително в момента на попълването и подписването на референцията в Обединеното кралство.

Референта задължително трябва да познава кандидатстващия за британски паспорт поне от 2 години. Референт не може да бъде член на семейството ви и той задължително трябва да притежава професионална квалификация- адвокат, зъболекар, съдия, банков служител, учител. Много важно задължение на референта е да потвърди информацията която съдържа формуляра и да разпознае кандидатстващия на приложената снимка и да я завери. Референтът трябва да е наясно, че ако даде погрешна информация ще носи отговорност за това.

Поради наплива на кандидати за британски паспорт в момента от министерството на вътрешните работи се следи за истинността на информацията, която е дадена от референтите. Самият министър на вътрешните работи е отговорен за издаването на паспорти от името на кралицата, без да отчита работата си пред парламента. По никакъв начин държавната администрация не може да бъде принудена да издаде паспорт, макар и да сте изпълнили всички други изисквания. Ако ви бъде отказан британски паспорт, нямате възможност да обжалвате.

www.alexdevelopment.co.ukАко сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама