Какво да направите след покупка на автомобил на старо?

      Публикувано на Tuesday, 5 March , 2019      2650 Прегледа     
Какво да направите след покупка на автомобил на старо?

  • BG Лондон

Когато се закупите кола на стара е естествено да ви излезе много по изгодно и евтино отколкото покупката на нова.

Все пак трябва да сте на ясно, че една такава покупка крие своите рискове и трябва да знаете, какво точно да смените, за да нямате проблеми в бъдеще.
Днес на вашето внимание ще представим нещата, които препоръчваме да подмените по вашия нов автомобил.

Още щом закупите новата си кола задължително обърнете внимание и сменете маслото в двигателя, ангренажния ремък, ангренажната ролка, обслужващ ремък, въздушен филтър, маслен филтър, горивен филтър. Това са все консумативи, които редовно трябва да е сменял и старият собственик, но не се знае той колко се е грижил за автомобила си. Поради тази причина най-добре сменете всичко това и ще можете да карате новата си кола много по-дълго време.

За да не бъдете неприятно изненадани трябва да купувате консумативи, които са предназначени за вашата кола и от оторизирани за такива части магазини. Не мислете, че ако закупите по-евтини консумативи ще ви излезе по-изгодно, защото в повечето случаи става така, че евтиното става скъпо.

Закупувайте масло за двигателя, което е препоръчано от производителя на автомобила, защото ако не следвате препоръките може да повредите колата си. Винаги когато сменяте маслото на мотора сменяйте и масления филтър, защото той също играе важно роля. Ако направите грешката да сложите малък маслен филтър на колата си, ще предизвикате повреда на мотора.
Веднага след закупуването не е зле да смените и антифриза, защото ако не е сменян от стария собственик има вероятност охладителната система на колата да не функционира правилно и тя най-вероятно ще прегрее. Не е препоръчително да наливате вода в казанчето, защото охлаждащото действие на антифриза е много по-добро. Не забравяйте, че антифриза също така има и смазочно и почистващо действие. За да избегнете повреди по колата си задължително използвайте продукти, които са препоръчани от производителя.

След като смените всички тези консумативи не забравяйте да подмените и спирачната течност. Тя задължително трябва да се сменя на 2-3 години, за да нямате изненадващи проблеми с колата. Както вече разбрахте, за да изберете най-правилната течност за подмяна трябва да следвате препоръките на производителите. Задължително при смяна на спирачна течност погледнете в какво състояние са и накладките. Ако има нужда е добре да смените и тях, за да избегнете по сериозни проблеми и ремонти на автомобила.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/05 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2651 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки