Какво да направя при заболяване или злополука в чужбина?

      Публикувано на Wednesday, 13 June , 2018      1038 Прегледа     
Какво да направя при заболяване или злополука в чужбина?

  • BG Лондон

Спешна медицинска помощ и злополука

В случай на необходимост от спешна медицинска помощ или претърпяване на злополука в чужбина можете да разчитате на органите по сигурността и медицинските служби в съответната страна. Въпреки това, препоръчително е преди пътуване да се сдобиете с европейска електронна здравно-осигурителна карта, автомобилна застраховка (ако пътувате с кола), както и обща здравна застраховка.
При особено тежки случаи местните власти оказват съдействие, като осигуряват медицинска помощ, дават указания за постъпване в болнично заведение, уведомяват близките и българското посолство (ако има такова в дадената държава).

При спешни случаи винаги можете да се свържете с денонощния център на Министерството на външните работи на телефони: +359 2948 24 04 и +359 2 971 38 56

При пътни или други злополуки, българското дипломатическо представителство също може да окаже съдействие при правни искове, в предоставянето на доказателства (доклад за произшествието, скициране на злополуката). При необходимост се препоръчва и наемане на местен адвокат.

При пътно-транспортни произшествия, трябва да се изисква от  полицията да подсигури всички необходими доказателства, както и да предостави копие от протокола на всички участници в произшествието. Освен това, необходимо е да бъдат взети всички данни на участващите в ПТП.

Преди пътуване, препоръчително е да се информирате също така и за координатите на партньора на Вашата застрахователна компания в България, намиращ се на територията на страната, за която пътувате.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/06/13 последна редакция в 12:00 PM
Източник : БГ Вестник | Снимка : BG Media London
1039 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки