Какво да облека на интервю за работа във Лондон?

      Публикувано на Thursday, 21 March , 2019      1652 Прегледа     
Какво да облека на интервю за работа във Лондон?

  • BG Лондон

Въпросът с облеклото за интервю за работа и бизнес среща е изключително важен, защото до голяма степен допринася за доброто разположение на околните към дадения човек

Никога, когато отивате на интервю за работа или на бизнес среща не трябва да бъдете ексцентрично облечени, да бъдете раздърпани, немърливи, с ярък грим като за парти. За предпочитане е да подберете  цветове като тъмно синьо, тъмно кафяво, беж, сиво и бордо за жените.
Във Великобритания не обичат черния цвят, защото го свързват с погребения. Допуска се като цвят за дрес код – смокинг и фрак.

Не пропускайте обувките – да бъдат излъскани, без следи от кал (въпреки, че на Острова е чисто).

Прическата ви трябва да бъде прилежна. Не забравяйте да сложите в ред  ръцете и ноктите.

Когато трябва да подберете тоалет, с който да се явите на интервю за работа или за бизнес среща, трябва да се съобразите с няколко важни фактора.

1. Вашето място в йерархията на компанията

Когато отивате на интервю за работа, вие ще събеседвате с хора, които заемат по-високо ниво от вашата длъжност – началник, супервайзор, мениджър или собственикът на компанията, заедно с началника на „Човешки ресурси“ или негов заместник.

Ако участвате в група, която ще води преговори по даден въпрос с настоящи или бъдещи партньори, трябва да се съобразите дали вие сте най-главното лице в този момент или сте само помощник в преговорите.

Никога не обличайте по-скъпи, по луксозни и по-тузарски дрехи от хората, които ви превъзхождат в йерархията.

2. Проучете кой или кои ще бъдат останалите участници в предстоящата среща

Ако вие сте представител на ръководството на една компания и ще се срещнете с представители на синдиката, не е необходимо да бъдете строго облечени.

Ако вашите мениджъри и вие ще се срещнете в кантората на вашия адвокат или в банката с банкера за уреждане на определени въпроси, тогава трябва да бъдете с делово облекло – костюм.

Ако предстои сключване на сделка и подписване на договори с ваши контрагенти и партньори, също трябва да облечете строг костюм, който изразява сериозността на предстоящото събитие.

3. Място за провеждане на срещата

Традиция е деловите срещи да се уговарят извън офисите в някой ресторант, бар, по време на коктейл или градинско парти. Във Великобритания градинските партита са на почит.

Когато срещата ще бъде в подобна обстановка, вие предварително ще бъдете уведомени и трябва да облечете подходящо облекло. Най-добре е, когато тези изисквания са посочени в поканите. Така няма да сбъркате.

Интервюта за работа не се провеждат извън офиса или извън сградата, в която ще работите.

4. Вашите задължения и ангажименти по време на самата среща

Освен, че облеклото трябва да бъде делово или официално, то трябва да бъде удобно. Не обличайте тесни панталони, ризи, сака, поли или костюми, които ще ви стягат като менгеме.

Полите на дамите не трябва да бъдат прекалено къси, а по време на срещата да ги изпъвате надолу.

Жените да избягват дрехи, които имат различни катарами, маншети, басти и други дизайнерски декорации, защото те ще ви пречат по време на срещата.  Особено ако сте в ресторант на работна среща или вечеря.

Обувките ви също трябва да бъдат удобни и предварително разтъпкани. Това важи особено много, когато ви се налага да правите презентации, да ставате, да сядате, припомниха от сайта .

Ако вие сте домакини на събитието, ще трябва да обикаляте, да контактувате с гостите.

5. Облеклото зависи от сезона

Ако срещата се провежда през зимата, логично е да носите дълго палто, ботуши и вълнени костюми.

Ако отивате на интервю за работа, може да си позволите да носите ботуши през зимата.

Не е добре да отивате на бизнес среща с ботуши. По-добре е да обуете стабилни обувки. По принцип местата, на които се провеждат такива срещи са добре отоплени, затова няма да имате проблеми със студа.

Когато срещата е през горещите месеци, облеклото е леко.

Дамите не трябва да обличат ризи и блузи с огромни деколтета, които противоречат на бизнес етикета, но са подходящи за коктейли и парти вечери.

През лятото жените не слагат сака с къси ръкави. Те трябва да бъдат къси максимум 3/4. Под сакото може да облечете блузка или риза без ръкав.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/21 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1653 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки