Какво да правя при катастрофа в Англия?

      Публикувано на Saturday, 12 August , 2017      3851 Прегледа     
Какво да правя при катастрофа в Англия?

  • BG Лондон

Както при нас, така и на територията на Обединеното кралство живота на хората е доста забързан.

Във Великобритания разстоянията са по-големи и всеки гражданин има свой личен автомобил.
В целият свят никой не е застрахован от това да му се случи леко пътнотранспортно произшествие, независимо дали то е по ваша или чужда вина.

Ако това ви се случи на Острова най-важно е да имате валидна застраховка на автомобила. Ако не сте направили такава или е изтекла другото лице има право да заведе дело срещу вас или обратното. Ако ви се случи такъв инцидент не се притеснявайте, може да се случи на всеки, и ако застраховката ви е в ред няма за какво да се тревожите.

Преди да изясним какво се прави нека първо да кажем какво се има в предвид при леко пътнотранспортно произшествие – удари с много ниска скорост, при които няма големи видими щети, например когато изкарвате колата си от паркинга и леко „ закачите“ автомобила паркиран до вас.

При тези произшествия по закон трябва трябва да се разменят данните между водачите, да се съобщи за застрахователите за случилото се, желателно е да се представи снимков материал за доказателство, ако има свидетели да се вземат и техните данни, ако не може да се определи на кой водач е вината за произшествието.

В повечето случаи обаче водачите на автомобили, които са участници в такива леки инциденти се разбират помежду си как ще процедират и не смятат за нужно да уведомяват застрахователите си. Ако вината не е ваша внимавайте при взимането на каквито и да е решения. За всеки случай направете снимки на колата след произшествието, защото дори след договореност и стискане на ръка, другия водач на автомобила може да се свърже със своя застраховател и да се опита да изкара виновен вас.

Във ваша полза ще е и да запишете номерата на колата на другия водач. При една такава случка вашият застраховател е в пълното си право да ви направи проблем, защото не сте му съобщили за случилото се. При сключване на застраховката се запознайте с условията, дали сте задължен да съобщавате за тези леки пътнотранспортни произшествия и какъв риск ще поемете, ако не го направите.

Ако вие сте виновен за лекият инцидент и по колата на другия водач има видими щети и трябва да заплатите за ремонт, задължително уведомете застрахователя си това, защото така ще избегнете хилядите усложнения. При тези леки инциденти хората не се свързват със застрахователите си, защото ще изгубят така наречения No Claim бонус и застраховката им ще се оскъпи двойно или тройно. Ако вие сте виновни за лекото произшествие не се опитвайте да избягате, защото това е престъпление и се наказва от закона.

А ако някой удари вашата кола и се опита да избяга се постарайте да запишете номера на автомобила му и се обадете в полицията. Знайте, че застрахователите държат да им съобщавате за всеки инцидент, който се е случил, и ако не го направите отговорността изцяло ваша.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/08/12 последна редакция в 6:00 AM
Източник : | Снимка :
3852 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки