Какво е да си с тъмен цвят на кожата, вървейки по улиците на Лондон?

      Публикувано на Wednesday, 1 July , 2020      881 Прегледа     
Какво е да си с тъмен цвят на кожата, вървейки по улиците на Лондон?

  • Лондон

Протести срещу расизма заливат целия свят през последните седмици, въпреки вируса. Какво е да си с тъмен цвят  на кожа, вървейки по улиците на Лондон?
Британският актьор и модел Адонис  О’Xоли със специален разказ.

Той се изявява като сценарист, актьор и модел. Определя се като много креативен и казва, че може да постигне всичко, което иска с усмивка на лицето си.

Бил е в училище за сценично изкуство, а след това е посещавал драматично училище за идентичност.

Тренирал е футбол и бокс. Бил е „Мистър Африка” и се е снимал в календари като модел.

„Не знам много за „Black Lives Matter” като организация, но ефектът, който това движение предизвиква навсякъде по света, наистина е невероятен. Понеже никога в човешката история, никога в моя живот досега не съм чувал и виждал нещо такова. Хората да са толкова обединени около една кауза, в подкрепа на тъмнокожите хора, на всеки един – без значение откъде си , нито от каква раса си. Това наистина е нещо невиждано досега”, смята той.

Родители му не са родени в Лондон, но Адонис е. Роднините му всъщност произхождат от Африка.

„ На всяка една улица в Лондон можеш да видиш толкова много японци, китайци, пакистанци, индийци, американци, хора откъде ли не. В Лондон наистина има хора от всички раси, хора с различен произход, но когато излезеш от Лондон, е по-различно”, смята той.

Адонис има приятели от различни раси и от различен произход. Но въпреки различията, той е близък с всеки от тях. Според моделът светът върви към времена, в които не се толерира игнорирането на расизма.

„Хората в наши дни се пробужда и виждат, че расизмът е отживелица от миналото. Живеем в объркан свят, в който има хора, които държат всичко. И е много трудно да станеш успешен, ако няма някой, който да прилича на теб ли и да те представлява. Въпреки това, не е невъзможно и хора като мен да постигнат успех. Просто трябва да продължаваш да се опитваш. И ще се случи”, увери актьорът.

Той сподели, че е бил изненадан, че има статуи на хора, които са залавяли роби. Адонис останал много изненадан, че има статуи на такива хора, които са поробвали хора и са извършвали такива престъпления към други човешки същества.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/07/01 последна редакция в 7:35 AM
Източник : Нова ТВ | Снимка : Google
882 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки