Начало BG Лондон Какво e “No-win-no-fee” споразумение?

Какво e “No-win-no-fee” споразумение?Категория BG Лондон | 2017/02/16 at 9:00 PM | 120
Коментари ->> Добави Коментар
Ако сте пострадали при инцидент не по ваша вина, най-вероятно хонорара на адвокатът, работел по вашия случай, е бил според договор условна такса.
Споразумение “no-win-no-fee” означава, че за неспечелено дело – не заплащате. Тоест, ако заведения от вас иск срещу виновната страна се окаже неуспешен, вие не заплащате таксите на адвоката за извършените услуги. Ако вашето дело бъде спечелено, застрахователната компания на виновната страна заплаща работата на адвоката ви, като това не се отразява върху сумата на вашата компенсация.

Вие обаче сте отговорни за всички разходи, които вашия адвокат натрупва (например това са такса за инспекция на повредения автомобил или разходи за медицинския ви преглед и диагноза), и за стойността на разходите на адвоката на ответната страна. Това не бива да ви притеснява, тъй като в допълнение на договор условна такса вие подписвате документ за застраховка, която гарантира че няма да заплащате за правни такси и разходи. Това е така наречената застраховка след инцидент. Тя подсигурява плащането на всички адвокатски разходи (на адвокатите и на двете страни), в случай че вашия иск е неуспешен.За да гарантира защита срещу разходи, вашия адвокат ще ви помоли да се съгласите, че ще му съдействате докато се разглежда иска ви. Вашите задължения ще бъдат както следва: да дадете инструкции, които позволяват на адвоката ви да работи в правилната насока; да не изисквате от него да работи по нечестен път; да не му давате заблуждаваща информация; да му съдействате; да присъстване на всеки насрочен медицински преглед или съдебно заседание. Ако иска ви се окаже неуспешен и адвокатът ви не може да възстанови разходите от ответната застрахователна компания, при положение че сте спазили всички горепосочени изисквания, той няма да ви таксува.Етикети: # # # # #

Категория BG Лондон | 2017/02/16 at 9:00 PM
121 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама