Какво е Tax Return във Великобритания?

      Публикувано на Sunday, 28 October , 2018      8815 Прегледа     
Какво е Tax Return във Великобритания?

  • Полезно

Tax Return във Великобритания!?

По статистика повече от 50% чужденци работещи във Великобритания, имат надвнесени данъчни такси, защото не използват облекчения по данъчни кредити в пълният им размер..
За щастие английските данъчни закони, предвиждат различни данъчни отстъпки за съкращаване сумата на данъка: отстъпка за работника/служителя, отстъпка обвързана с работните разходи и др. За да получите отстъпки в пълен обем може само, когато подадете данъчна декларация или да попълните специална данъчна бланка.

Попълването на данъчна бланка изисква необходими знания, затова без помощта на професионалисти ще ви е трудно да се справите.

Alex Development Ltd. е регистриран данъчен агент в HMRC. Ако Вие все още не сте подали заявление за възстановяване на надвнесени данъчни такси от Великобритания, с наша помощ ще се справите лесно и изгодно! Можете да ни потърсите на телефон 00447786 967299.

Ние ще Ви помогнем от началото на процеса без да Ви оставим да се сблъсквате с ред бюрократични трудности.

Как да разберем дали сме надвнесли данъчни такси?

Нашият многогодишен опит показва, че след като се подаде английска данъчна декларация надвнасянето по данъка е 100% или частично в следните случаи:

  • Вие сте сменили работодателя във Великобритания през текущата годината;
  • Вие работите във Великобритания, като сезонен работник през текущата година;
  • Вие работите едновременно за няколко работодателя през текущата година;
  • Вие работите с моряшки паспорт;

Ако сте работили в Обединеното кралство е вероятно да сте надплатили данъчни такси. Ние сме тук, за да ви помогнем да поълните Вашият Tax Return!

Повечето хора, които работят в Обединеното кралство плащат данък върху доходите през Pay-As-You-Earn (PAYE) система. Чрез тази система на работодателите им удържат данък общ доход и национални осигурителни вноски. Има много фактори, които могат да повлияят върху размера на тези данъци, което води до тяхното надплащане.

За да си възстановим надплатени данъци е нужно да се подадат следните документи:

  • Бланка оригинална форма P45 от всеки работодател /копие няма да Ви свърши работа/.
  • P45 бланка, която получавате от всеки един ваш работодател, след като напуснете работното си място, показва вашите доходи и удръжки за периода в който сте работили за даденият работодател.
  • Копие от P60 – ако сте работили в Обединеното кралство в продължение на повече от една данъчна година и сте получили бланка P60 ще трябва приложите и копие от нея.
  • P60 е бланка, която получавате от всеки един ваш работодател в края на данъчната година. На нея са отразени вашите доходи и удръжки за годината.
  • Копие на паспорт / лична карта – ние се нуждаем от тях, за да потвърдите вашите лични данни и гражданство.

Кога ще получите възстановените данъци Tax Return?
Процесът по възстановяване на надвнесени данъци обикновено отнема на данъчните власти от 8 до 10 седмици.

Кога трябва да се приложат документи за възстановяване на надвнесени данъчни такси?
Ако все още сте във Великобритания и искате да кандидатствате за възстановяване на надвнесени данъчни такси, трябва да изчакате краят на данъчната година. Ако вече сте напуснали Великобритания можете да кандидатствате във всеки един момент, дори ако кандидатствате за текущата данъчна година.

Колко е продължителността на данъчната година във Великобритания?
В Обединеното кралство текущата данъчна година започва на 6 април и приключва на 05 април следващата година.

За кои години мога да поискате възстановяване на надвнесени данъци?
В момента все още можете да поискате възстановяване на данъка върху 2013 година (която е приключила на 05 Април 2011). Крайния й срок е 05 Април 2017.

Какво става, ако не разполагате с всички документи, необходими за кандидатстване при възстановяване на данъчни такси?
Ние можем да получим и попълним липсващите Ви документи. Моля, свържете се с нас и ние ще улесним процеса.

Какво е Националния осигурителен номер?
Националният осигурителен номер (NIN) е данъчен номер, използван за идентифициране на всеки данъкоплатец и осигурява правилно приспадане на вноските, данък общ доход и национални осигуровки. Можете да намерите Вашият номер на вашата бланка P45 и / или P60 и върху кореспонденцията получена от данъчните власти.

Може ли, да се кандидатства без национален осигурителен номер?
Възможно е, но процесът може да отнеме повече време.

Трябва ли, да се подава данъчна декларация?
Ако сте получили доходи от различни местоработи сте задължени да подадете данъчна декларация. Нашият съвет е, да се подава данъчна декларация на време, защото тя често води до възстановяване на надвнесени данъчни такси.

Гарантирате ли, възстановяване на надвнесени данъчни такси?
Ние сме в състояние да Ви гарантираме първоначално предвидената сума по възстановяване на надвнесени данъчни такси, което законът максимално позволява, но крайното решение принадлежи на данъчните органи.

Затова не се колебайте и се регистрирайте на нашият сайт или запазете час за да попълним Вашите документи. Нашият екип от експерти ще обработи информацията в рамките на 72 часа и ще ги предостави на данъчните органи за да възстановените вашите надвзети данъци Tax Return в Лондон.

За повече информация можете да се свържете с Alex Development Ltd. на телефон 00447786 967299 или да посетите сайта на компанията за да направите вашият Tax Return в UK.

bg-media_london_adev_bg


Етикети:
Категория Полезно | 2018/10/28 последна редакция в 9:00 PM
Източник : | Снимка :
8816 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки