Kакво ще ви е нужно за покупка на разработен бизнес в UK

      Публикувано на Sunday, 4 February , 2018      1251 Прегледа     
Kакво ще ви е нужно за покупка на разработен бизнес в UK

  • BG Лондон

Ако сте решили да развивате свой собствен бизнес може да избирате между два начина: да започнете да го развивате сами или да си закупите вече разработен бизнес.

Ако сте се спрели на закупуването на бизнес първо трябва да решите с какво точно искате да се занимавате.

Разгледайте внимателно какво се предлага на пазара и не бързайте. Набележете си няколко варианта, които ви допадат и тогава вземете решение кои от тях най-много ви харесва.
За да пожънете успех обаче ще бъде нужно да помислите и за още няколко неща:

1. С каква парична сума разполагате за закупуването му
2. Какви са рисковете, които трябва да предприемете в дадената сфера
3. Къде можете да намерите такъв разработен бизнес
4. Какво точно трябва да проверявате
5. Какво е нужно да извършвате след закупуването му

Това са много важни стъпки, които трябва да следвате и да не пренебрегвате, за да може да успеете в новото начинание, което искате да започнете.

Нека сега разгледаме поотделно всяка една стъпка за по- голяма яснота.

1. С каква сума разполагате и колко от нея може да отделите за покупка- може би това е най- важната част от стартирането на такъв разработен бизнес. Разпределете добре финансите си преди да започнете да търсите, за да може да знаете с каква точно сума разполагате за покупка и не забравяйте, че ще трябва да ви останат пари. Другата част от паричната сума ще ви бъде нужна след покупката, защото ще се наложи да инвестирате пари в бизнеса си за да стартирате. Ако вложите всичките си пари само за покупката на бизнеса, много бързо от разработен той ще стане губещ и най-вероятно ще фалирате. Не забравяйте, че при покупката на разработен бизнес ще трябва да заплатите и за нотариуси, такси, правни консултации. Ако не можете сами да разпределите финансите си по- добре за вас ще бъде да се обърнете към финансов съветник за малко помощ и информация.

2. Рисковете, които трябва да предприемете- помислете какви рискове поемате при закупуването на разработения бизнес в областта, която сте си избрали. Разгледайте добре и си набавете нужната информация за да няма изненади след покупка, гледайте да прецените точно какви рискове трябва да поемете и дали ще се справите. Може би най-добре ще бъде да започнете бизнес, с който сте запознати и имате опит в областта. Знайте, че в началото ще трябва да се потрудите много и повечето време ще прекарвате в работа. Независимо от това, че закупувате разработен бизнес ще трябва да се докажете пред работниците, клиентите и доставчиците, че сте сериозен човек, който тежи на мястото си и може да се разчита на вас. Помислете дали ще можете да развиете бизнеса още след покупката му или ще ви бъде нужно време да се сдобиете с печалби и след това ще се погрижите за неговото разширяване.

3. Къде да откриете такъв разработен бизнес- едно добро решение е да се разровите из Интернет за продажби на разработени бизнеси. Там ще можете да откриете многобройни обяви за продажба и да избере точно това, което ви допада и от което сте най- заинтересован. Такива обяви може да намерите на адрес: www. BusinessForSale.com. Другите места, в които може да откриете такива обяви са в специализираните вестници, списания и журнали за бизнес. Ако все пак не откриете нищо което да привлече вниманието ви, може сами да пуснете обява за закупуване на разработен бизнес и със сигурност ще получите много оферти.

Има още един вариант да намерите и закупите разработен бизнес и той е като си наемете агент, който се занимава с бизнес трансфери. Тук обаче е нужно да споменем, че за го наемете и той да свърши работата вместо вас ще ви струва скъпо. Ако все пак сте се спрели на заемането на агент задължително проверете дали той членува Националната асоциация на агентите по недвижими имоти (National Association of Estate Agents – NAEA).

4. Какво трябва да проверите преди да закупите избрания разработен бизнес- след като вече сте си избрали бизнеса и желаете да го закупите е належащо да му направите обстойна проверка. Задължително разгледайте счетоводните документи, рисковете и дали има опасност от фалит, какви печалби са отчитани и други. Гледайте добре и сравнявайте с предишните периоди, за да не останете изненадани, че бизнеса е пред фалит и не се разраства. Ако фирмата разполага с работници е добре да се срещнете с тях и да ги прецените на пръв поглед, за да видите дали ще може да разчитате на тях за в бъдеще.

5. Може всичко това да ви звучи и изглежда доста просто, но всъщност не е точно така, за целта ще ви бъде нужно време и търпение. Опитайте се да не се спирате само на един разработен бизнес, а си набележете няколко и тогава направете своя избор. Когато вече сте решили какво точно желаете и сте събрали нужната информация може да финализирате сделката с правна помощ. Ако е възможно преговаряйте за сумата за закупуване на бизнеса, след това поискайте оценка на бизнеса, направете официално предложение за закупуване, изтеглете нужната сума и сключете сделката.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/02/04 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1252 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки