Начало Лондон Какво следва в преговорите за Брекзит?

Какво следва в преговорите за Брекзит?Категория Лондон | 2017/12/17 at 7:00 PM | 58
Коментари ->> Добави Коментар

Британската новинарска агенция Прес асошиейшън съобщи какъв ще е графикът до излизането на Великобритания от ЕС, пише вестник “Индипендънт”.

На 19 декември британският кабинет ще дискутира какви да бъдат дългосрочните отношения с ЕС, след като Обединеното кралство напусне съюза.Ден по-късно дебат в парламента на Великобритания за вписването на датата за Брекзит в законодателството.

През зимата или пролетта на 2018 г. ще започнат преговори за преходния период и бъдещите отношения между ЕС и Великобритания, както и проучвателни преговори за споразумение за свободна търговия.

На 22-23 март ще се проведе среща на върха на ЕС в Брюксел. Това е възможност да се оцени какво търговско споразумение може да се очаква.

През май ще се проведат местни избори в Англия, които ще са и първият тест за премиера Тереза Мей от катастрофалните предсрочни парламентарни избори на 8 юни 2017 г.

През октомври трябва да бъде подготвено окончателното споразумение за напускане и за преходния период, за да има достатъчно време за ратифицирането му преди крайния двугодишен срок според Член 50 от евродоговорите.

По-рано главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние заяви, че в този период ще започнат и реалните преговори за търговия.

През зимата и пролетта на 2019 г. 38 национални и регионални парламента трябва да ратифицират окончателното споразумение, като всеки от тях има право на вето.

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис обеща парламентът на страната да има последната дума по споразумението.

В 23,00 ч. на 29 март Обединеното кралство официално излиза от ЕС.

https://news.bg/Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама