Какво трябва да знаем за градския транспорт в Лондон?

      Публикувано на Sunday, 15 July , 2018      1305 Прегледа     
Какво трябва да знаем за градския транспорт в Лондон?

  • BG Лондон

Влак, автобус или метро, независимо какво ще изберете от градския транспорт в Лондон, знайте, че това е най-евтиният и приятен начин да опознаете столицата на Англия

Билети и такси

Когато пътувате с градския транспорт в Лондон имате няколко варианта за плащане. Можете да платите в брой, да използвате предплатена Oyster карта (това е предплатена смарт карта, която можете да използвате вместо хартиената) или да закупите хартиена предплатена карта. Цената вашето пътуване зависи от типа на билета ,който искате да използвате, зоната, в която ще пътувате и по кое време на деня. Цените на предплатените смарт карти винаги са по-ниски от тези на хартиените билети.
Лондонското метро

Лондонското метро е най-старата подземна железница в света. Състои се от близо 300 станции и постоянно се разширява, което означава, че никога не сте далеч от станция на метрото.

Влаковете и платформи са описани като на изток, на запад, на север или на юг в зависимост от посоката на линията. Влаковете, пътуващи от ляво на дясно на картата са на изток, от дясно на ляво са на запад, от горе до долу, са на юг и от дъното към върха са на север. В предната част на влака и индикаторът на платформа показва крайната спирка на влака.

Лондонското метро е разделено на 6 зони, които са разположени в концентрични кръгове. На картите, описващи станциите на метрото, централен Лондон е зона 1 (среден кръг).

Пътуването в зони 3, 4 и 5 е по-евтино от това в 1 и 2. Въпреки това трябва да платите за всички зони, през които преминавате по време на пътуването си.

За улеснение на пътуващите са създадени безплатн
и карти и пътеводители, които ви помагат в придвижването. В повечето метростанции можете да си вземете карта на метрото (London Underground Map. В информационните центрове (London Travel Information centres) се предлагат безплатни карти и се продават билети.

Автобусите в Лондон

Лондон притежава една от най-големите и добре развити мрежи от градски автобусни линии. Освен удобен начин за придвижване автобусите в Лондон са и чудесен начин да разгледате забележителностите на града.
Ако пътувате от някоя от външните зони до друга част от Лондон (която не е централната) ще се наложи да смените два автобуса – един до централната част на Лондон и друг до желаната дестинация. Някой автобуси обслужват линиите си само през деня – между 6.00 и 23.00 часа, но много автобуси от градския транспорт в Лондон  се движат 24 часа в денонощието.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/07/15 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1306 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки