Какво трябва да знаете при работа като строител в Англия?

      Публикувано на Wednesday, 13 June , 2018      629 Прегледа     
Какво трябва да знаете при работа като строител в Англия?

  • BG Лондон

Строителната индустрия във Великобритания е най- сигурната в целия свят, но въпреки това 30 % от инцидентите стават точно в тази сфера.

Направеното проучване показва, че в сравнение с хората, които работят в други сфери, строителите са цели 6 пъти по податливи на произшествия, злополуки с неприятни последици, а дори и със смърт на работното място. Ако на работното си място за беда строителният работник претърпи инцидент, това ще окаже голяма тежест върху бъдещето му.В следствие на произшествието той може да бъде осакатен или да има увреждане на организма след удар, което би му попречило за неговото бъдещо развитие като личност.

В зависимост от тежестта на злополука, строителният работник вече няма да може да води обичайния си начин на живот. При спазването на правилата за безопасност и взетите мерки за това от ръководителите на строителните обекти, тези злополуки биха могли да се сведат до минимум. Строителните работници заемат първо място в класацията за физическо натоварване при извършване на работа.

Всекидневно тези работници се подлагат на физически тежки условия на работа и често се чувстват отпаднали и изтощени, което също е критерии за тяхното здравословно състояние. Младежите, които започват работа като строителни работници, са най- предразположени към инциденти, защото те нямат навика да се пазят и са все още са неопитни в тази сфера. Те не са запознати с правата си и в повечето случаи им възлагат най- рисковата работа.

Трудовите злополуки не са винаги по невнимание или непредпазливост, те могат да се породят и от повредено оборудване. Самите производители на техника и оборудване на машини за строителството, са отговорни за тяхната изправност и поддръжка след закупуване. Производителите не трябва да си позволяват да излизат продукти от завода им с дефект, защото по този начин ще рискуват да причинят инциденти, които могат за завършат и със смъртта на човек.

Нещастните случаи в строителството могат да бъдат причинени от различни фактори. Ето и някои примери:

Падане на скеле
Скъсване на предпазни колани
Токови удари
Повреда в машините
Падане в асансьорни шахти
Пропадане в пода
Падане от стълба
Злополуки с товароподемни кранове

Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/06/13 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
630 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки