Какво трябва да знаете при работа като строител в Англия?

      Публикувано на Wednesday, 13 June , 2018      3354 Прегледа     
Какво трябва да знаете при работа като строител в Англия?

  • BG Лондон

Строителната индустрия във Великобритания е най- сигурната в целия свят, но въпреки това 30 % от инцидентите стават точно в тази сфера.

Направеното проучване показва, че в сравнение с хората, които работят в други сфери, строителите са цели 6 пъти по податливи на произшествия, злополуки с неприятни последици, а дори и със смърт на работното място. Ако на работното си място за беда строителният работник претърпи инцидент, това ще окаже голяма тежест върху бъдещето му.
В следствие на произшествието той може да бъде осакатен или да има увреждане на организма след удар, което би му попречило за неговото бъдещо развитие като личност.

В зависимост от тежестта на злополука, строителният работник вече няма да може да води обичайния си начин на живот. При спазването на правилата за безопасност и взетите мерки за това от ръководителите на строителните обекти, тези злополуки биха могли да се сведат до минимум. Строителните работници заемат първо място в класацията за физическо натоварване при извършване на работа.

Всекидневно тези работници се подлагат на физически тежки условия на работа и често се чувстват отпаднали и изтощени, което също е критерии за тяхното здравословно състояние. Младежите, които започват работа като строителни работници, са най- предразположени към инциденти, защото те нямат навика да се пазят и са все още са неопитни в тази сфера. Те не са запознати с правата си и в повечето случаи им възлагат най- рисковата работа.

Трудовите злополуки не са винаги по невнимание или непредпазливост, те могат да се породят и от повредено оборудване. Самите производители на техника и оборудване на машини за строителството, са отговорни за тяхната изправност и поддръжка след закупуване. Производителите не трябва да си позволяват да излизат продукти от завода им с дефект, защото по този начин ще рискуват да причинят инциденти, които могат за завършат и със смъртта на човек.

Нещастните случаи в строителството могат да бъдат причинени от различни фактори. Ето и някои примери:

Падане на скеле
Скъсване на предпазни колани
Токови удари
Повреда в машините
Падане в асансьорни шахти
Пропадане в пода
Падане от стълба
Злополуки с товароподемни кранове


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/06/13 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
3355 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки